Foto: F64

Latvijas basketbolists Kaspars Cipruss uzvarējis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā prasībā pret Igaunijas klubu Rakveres "Tarvas", pavēstījis sportista pārstāvētās aģentūras "Prime-Athlete" jurists Roberts Ginters.

Cipruss pērnā gada sākumā pēc abpusējas vienošanās izbeidza līgumu ar Rakveres komandu, vienojoties, ka Igaunijas klubs viņam izmaksā noteiktu kompensāciju, taču "Tarvas" savas saistības izpildīja tikai daļēji, aģentūrai LETA skaidroja Ginters.

"Igaunijas klubs Ciprusam visu nesamaksāja, kā arī pēc tam ignorēja aicinājumus norēķināties. Nekas cits neatlika, kā vērsties basketbola Arbitrāžas tiesā, kurā tagad Kaspara prasība ir pilnībā atzīta un "Tarvas" savas saistības būs jāizpilda," atklāja jurists.

Tā kā spriedums vēl nav publiski pieejams, tad Ciprusa pārstāvētā aģentūra vēl nevar atklāt, par kādu summu bija prasība.

Cipruss Rakveres komandu pārstāvējis divas reizes - "Tarvas" viņš spēlēja no 2011. līdz 2012.gadam un no 2013. līdz 2014.gadam. Iepriekšējās sezonas otrajā pusē viņš pievienojās "Barons/LDz" komandai, bet šosezon 12 spēles ir aizvadījis Gulbenes "Buki"/BJSS komandā, kas spēlē Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijā.

Rakveres "Tarvas" šosezon pārstāv divi citi Latvijas basketbolisti - Roberts Stumbris un Reinis Strupovičs. Šosezon Baltijas Basketbola līgas pamatturnīrā Rakveres komanda izcīnīja sešas uzvaras 12 mačos.

Otrdien "Tarvas" viesos pret "Liepāja/Triobet" aizvadīs astotdaļfināla atbildes spēli. Pirmajā cīņā pirms divām nedēļām Rakverē pārliecinošu uzvaru ar 74:50 izcīnīja Liepājas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!