Foto: LETA

Latvijas basketboliste Gunta Baško-Melnbārde otrdien guva 16 punktus, palīdzot viņas pārstāvētajai "Basket Landes" komanda ar uzvaru sākt Francijas čempionāta Izaicinājuma kausa finālu.

Pirmajā mačā "Basket Landes" savā laukumā ar 69:59 (19:13, 20:14, 12:9, 18:23) pārspēja "Nice" vienību, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Baško-Melnbārde šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā iemeta trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no četriem trīspunktniekiem un četrus no pieciem "sodiņiem".

Tāpat pieredzējušās latvietes rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, viena kļūda un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kā zināms, Izaicinājuma kausa pusfinālā "Basket Landes" sērijā ar 2-0 pieveica "Lyon" vienību, kamēr "Nice" ar 2-1 pārspēja Aijas Putniņas pārstāvēto Nantes "Reze".

Izaicinājuma kausā sacenšas regulārā čempionāta 5.-8. vietas ieguvējas.

Jau ziņots, ka ar 23 uzvarām 26 spēlēs regulārajā čempionātā uzvarēja Monpeljē "Lattes" komanda. "Basket Landes" ar 17 panākumiem bija sestajā pozīcijā, bet "Reze" ar 11 uzvarām noslēdza pirmo astotnieku. Par čempionu titulu cīņu turpina četras labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!