Foto: Mango

Bijusī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde nolēmusi karjeru turpināt Krievijas komandā Kurskas "Dinamo", vēsta laikraksta "Latvijas Avīze" interneta versija.

Tiek ziņots, ka Baško uz Kursku dosies otrdien, kad arī parakstīs līgumu līdz sezonas beigām.

Trešdien "Dinamo" vienībai savā laukumā paredzēta FIBA Eiropas kausa izcīņas astotdaļfināla atbildes spēle pret Baltkrievijas komandu Minskas "Horizont", taču Baško-Melnbārde nav pārliecināta, vai līdz tam laikam būs izdevies nokārtot visas nepieciešamās formalitātes.

Abu komandu pirmajā mačā Kurskas klubs izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 82:55.

Krievijas čempionāta kopvērtējumā "Dinamo" komanda ar deviņām uzvarām 11 spēlēs pašlaik ieņem trešo vietu, par uzvaras tiesu atpaliekot no valsts čempionvienības Jekaterinburgas UGMK, kur spēlē latviete Anete Jēkabsone-Žogota.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde spēlēja Polijas klubā Krakovas "Wisla Can-Pack", bet pēc starta Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta finālturnīrā tā arī neatrada darbu ārzemēs un novembra sākumā pievienojās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienībai "TTT Rīga".

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā Baško-Melnbārde piedalījās astoņās spēlēs, vidēji ik mačā gūstot 21,2 punktus. Tas uz doto brīdi ir labākais rādītājs visā līgā.

Baško-Melnbārde Latvijas izlasē debitēja 19 gadu vecumā un 1999.gada Eiropas čempionātā bija jaunākā spēlētāja.

Tāpat viņa palīdzēja Latvijas izlasei 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto pozīciju un iekļūt 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Baško-Melnbārde laukumā izgāja visās deviņās spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka šī gada Eiropas čempionātu Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, bet pēc turnīra Baško-Melnbārde pavēstīja, ka valstsvienībai vairs nepalīdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!