Foto: DELFI

Ar teicamu sniegumu Francijas augstākās sieviešu basketbola līgas regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās latviete Gunta Baško-Melnbārde, palīdzot viņas pārstāvētajai "Basket Landes" izbraukumā ar 65:59 (16:21, 12:11, 20:17, 17:10) apspēlēt "Toulouse" komandu.

Latviete šajā mačā laukumā pavadītajās 33 minūtes un 46 sekundēs iemeta 19 punktus.

Baško-Melnbārde šajā duelī iemeta septiņus no desmit divpunktu metieniem un piecus no sešiem tālmetieniem, taču nerealizēja abus trīspunktniekus.

Tāpat Latvijas basketbolists rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, trīs piezīmes un 19 efektivitātes punkti.

Sezonas 24 spēlēs "Basket Landes" komanda izcīnījusi 16 uzvaras, kas tai kopvērtējumā dod trešo vietu, bet līdere ar 23 panākumiem ir "Bourges Basket".

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde kopā ar Monpeljē "Lattes" komandu kļuva par Francijas čempioni, tomēr šosezon viņa karjeru turpina jau savā ceturtajā šīs valsts klubā. Pagājušās sezonas vietējā čempionātā "Lattes" un "Basket Landes" tikās pusfinālā, kurā ar 2-1 pārāks bija Monpeljē klubs.

Šajā sezonā "Basket Landes" spēlēja arī FIBA Eiropas kausā, turklāt sacentās vienā apakšgrupā ar Aijas Putniņas iepriekš pārstāvēto Ungārijas komandu Pēčas "Pinkk 424", tomēr neviens no abiem klubiem nepārvarēja grupu turnīru.

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros. Latvijas izlasē viņa laukumā devusies 152 spēlēs, izceļoties ar 1462 punktiem. Pēc 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra viņa paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, taču marta vidū atkal izteica vēlmi atgriezties valstsvienībā un piekrita iekļaušanai izlases kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!