Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio "Spurs" vienībā Lamarkuss Oldridžs iekļauts starp Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles rezervistiem, kur tikuši arī tādi spēlētāji kā Entonijs Deiviss, Rasels Vestbruks un Bleiks Grifins.

Tikmēr starp rezervistiem ir arī četri NBA Visu zvaigžņu spēles debitanti - austrālietis Bens Simonss (Filadelfijas "76ers"), Melnkalnes basketbola zvaigzne Nikola Vučevičs (Orlando "Magic"), serbs Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") un Kriss Midltons (Milvoki "Bucks").

"Mana ģimene bija vairāk pārsteigta nekā es. Draudzene sāka raudāt, bet brālis - bļaut aiz prieka. Biju pārsteigts par šādu viņu rīcību," neslēpa Jokičs.

NBA treneri izvēlējās rezervistus savās konferencēs. Simonss, Vučevičs, Midltons, Grifins (Detroitas "Pistons"), Kails Laurijs (Toronto "Raptors") un Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards") tika izvēlēti no Austrumu konferences.

Savukārt nopietnu savainojumu guvušā Indiānas "Pacers" līdera Viktora Oladipo vietā NBA komisārs Edams Silvers izvēlēsies citu basketbolistu.

Tikmēr no Rietumu konferences starp rezervistiem izvēlēti Jokičs, Deiviss (Ņūorleānas "Pelicans"), Vestbruks (Oklahomasitijas "Thunder"), Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Klejs Tompsons (Goldensteitas "Warriors"), Oldridžs un Karls Entonijs Taunss (Minesotas "Timberwolves").

Visu zvaigžņu spēles kapteiņiem kļuvuši visvairāk balsis saņēmušie Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers") un Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks").

Līdz ar to Džeimss un Adetokunbo 7.februārī īpašā Visu zvaigžņu spēles drafta ceremonijas pasākumā izvēlēsies savu komandu starta pieciniekus - neatkarīgi no tā, kurā konferencē spēlē basketbolists.

Pēc līdzjutēju, spēlētāju un mediju balsojuma noskaidrojās, ka no Rietumu konferences starta pieciniekā bez Džeimsa dosies arī Pols Džordžs (Oklahomasitijas "Thunder"), Kevins Durants, Stefans Karijs (abi - Goldensteitas "Warriors") un rezultatīvi spēlējošais Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets").

Savukārt Austrumu konferencē bez Adetokunbo paraugmača starta pieciniekā iebalsoti Kavai Lenards (Toronto "Raptors"), Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers"), Kemba Volkers (Šarlotas "Hornets") un Kairijs Ērvings (Bostonas "Celtics").

Par komandu kapteiņiem kļuva divi basketbolisti, kuri Austrumu un Rietumu konferencēs saņēma visvairāk balsu. 7.februārī kapteiņi izvēlēsies komandu sākumsastāvus un rezervistus.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 17.februārī Šarlotā, kur mājas spēles aizvada "Hornets" vienība.

Iepriekšējā sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Pērn NBA Visu zvaigžņu spēlē Džeimsa komanda ar rezultātu 148:145 uzvarēja Karija vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!