Latvijas basketbolists Jānis Kaufmanis pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē guva desmit punktus, taču viņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" viesos piekāpās Maskavas apgabala "Himki" vienībai, kuras sastāvā Dairis Bertāns sakrāja piecus punktus.

"Himki" savā laukumā ar rezultātu 92:74 (28:24, 23:22, 19:10, 22:18) apspēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera, kā arī Akseļa Vairoga vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Kaufmanis 27 minūtēs un 26 sekundēs laukumā guva desmit punktus, realizējot abus divpunktu metienus un divus no sešiem "trīnīšiem". Valmierieša kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, trīs noteikumu pārkāpumi, +/- rādītājs mīnus divi un lietderības koeficients septiņi.

Savukārt Bertāns 15 minūtēs un 48 sekundēs laukumā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no diviem "trīnīšiem". Rūjienietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, divreiz izprovocēja noteikumu pārkāpumus, sakrāja +/- rādītāju divi un lietderības koeficientu desmit.

Spēlē nepiedalījās ar Covid-19 inficētais Latvijas basketbolists Jānis Timma, kā arī viņa komandas biedri Džordans Mikijs un Jevgeņijs Voronovs.

Uzvarētāju rindās lielisks "double-double" 30 punkti un desmit atlēkušās bumbas – Jonasam Jerebko, bet viesiem pa 13 punktiem sakrāja Geibs Bīlers, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, un Devins Tomass, kuram arī 12 atlēkušās bumbas.

"Himki" ar šo uzvaru un bilanci 2-2 ieņem sesto vietu, bet tallinieši ar divām neveiksmēm divās spēlēs ierindojas 12. vietā 13 komandu vidū.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas – deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

2019./2020. gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!