Foto: euroleague.net

Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva attiecīgi 13 un septiņus punktus, kas tomēr neglāba Seviljas "Real Betis" no zaudējuma savā laukumā pret līgas līdervienībām Madrides "Real".

"Real Betis" mājās ar rezultātu 69:71 (16:18, 20:9, 9:20, 24:24) piekāpās Madrides "Real".

Bertāns laukumā devās starta pieciniekā un laukumā pavadītās 27 minūtēs guva 13 punktus, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, sakrāja divas rezultatīvas piespēles, pazaudēja vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas pretinieku piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu 13.

Tikmēr Pasečņiks, kurš arī spēli sāka pamatsastāvā, laukumā bija 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā, realizējot trīs no astoņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, tika pie septiņiem punktiem, vienas atlēkušās bumbas, vienas pārtvertas piespēles, diviem bloķētiem metieniem, divām piezīmēm, vienas izprovocētas piezīmes, +/- rādītāja +8 un efektivitātes koeficienta četri.

Seviljas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Vito Brauns, kamēr Madrides vienības uzvaru kaldināja Geršons Jabusele ar 16 gūtiem punktiem.

"Real Betis" ar deviņām uzvarām 30 mačos turnīra tabulā ieņem pirmspēdējo vietu 18 komandu konkurencē.

Tikmēr sestdien Rinalda Mālmaņa Mursijas UCAM viesos ar 77:78 piekāpās Bilbao "Surne", Kriša Helmaņa Badalonas "Joventut" mājās ar 76:70 uzvarēja Malagas "Unicaja, bet Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas" izbraukumā ar 79:97 zaudēja "Valencia".

Svētdien spēles vēl aizvadīs Rolanda Šmita "Barcelona", mājās uzņemot "Tenerife", bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia" mājās spēkosies ar Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!