Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns trešdien izcēlās ar 21 gūtu punktu, viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 158:159 (34:35, 43:41, 40:35, 41:48) piekāpjoties Hjūstonas "Rockets" vienībai.

Abām komandām kopā gūstot 317 punktus, tā kļuvusi par trešo rezultatīvāko spēli NBA līgas vēsturē.

Visvairāk punkti līdz šim gūti 1983. gada 13. decembrī, kad Detroitas "Pistons" trešajā pagarinājumā ar rezultātu 186:184 pārspēja Denveras "Nuggets". Savukārt otrajā vietā šajā rangā atrodama 1990. gada 10. novembra spēle, kad Goldensteitas "Warriors" ar 162:158 pamatlaikā pieveica Denveras "Nuggets".

Bertāns laukumā pavadīja 26:57 minūtes, tajās izceļoties ar 21 punktu (1/1 divpunktu metienos, 6/9 trīspunktu metienos, 1/1 soda metienos), trim atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat uzbrucējs četras reizes pārkāpa noteikumus, bet ar viņu laukumā "Wizards" pretiniekus pieveica ar četru punktu pārsvaru.

Spēles liktenis tika noskaidrots uz soda metienu līnijas. Vašingtonas vienībai esot vadībā ar 155:153, Rasels Vestbruks ar atlētisku gājienu uz groza apakšu guva divus punktus, kā arī izprovocēja noteikumu pārkāpumu, pēc tam realizējot soda metienu. Vašingtonai negūstot punktus nākamajā uzbrukumā, mājiniekiem nācās apzināti pārkāpt noteikumus, ko izmantoja Pīdžejs Takers, palielinot starpību līdz +3.

"Wizards" līderis Bredlijs Bīls astoņas sekundes pirms spēles beigām vēl tika pie trim soda metieniem, spēles rezultātu izlīdzinot. Tomēr tās izskaņā "Wizards" uzbrucējs pārkāpa noteikumus pret Džeimsu Hārdenu, kuram ar vienu precīzu soda metienu pietika, lai nodrošinātu "Rockets" uzvaru.

Hārdens bija spēles rezultatīvākais spēlētājs, tās laikā sakrājot 59 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr mājinieku labā 23 punkti Rui Hačimuram.

Abas komandas kopā realizēja 43 no 100 trīspunktu metieniem, atkārtojot NBA rekordu vienā spēlē trāpītajos tālmetienos. Līdz šim tas piederēja Goldensteitas "Warriors" un Ņūorleānas "Pelicans" vienībām, kurām 2018./2019. gada sezona spēlē pietika ar 86 tālmetieniem, lai trāpītu 43 no tiem.

Savukārt Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība ar rezultātu 108:118 (31:31, 32:29, 20:30, 25:28) mājās atzina Indiānas "Pacers" pārākumu. Viesiem tā bija pirmā uzvara četrās šajā sezonā aizvadītajās spēlēs.

Kurucs laukumā atzīmējās 20:13 minūtes, sev atvēlētajā laikā iespējot divus punktus (1/2 divpunktu metienos, 0/2 soda metienos), četras atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu bumbu un vienu noteikumu pārkāpumu. Kurucam esot laukumā, Bruklinas vienība pretiniekus pārspēja ar četru punktu pārsvaru.

Cēsnieks vienīgos punktus guva ar otrajā ceturtdaļā izpildītu triecienu grozā no augšas.

"Mēs īsti neizspēlējam jebkādas sadarbības uzbrukumā," pēc spēles iemeslu zaudējumam minēja "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons. "Treniņnometnē daudz trenējies, taču tad ir patīkama plūsma un zini, kas jādara. Domāju, ka esam mazliet pazaudējuši mūsu struktūru, kas jaunai komandai un puišiem ir tikai dabīgi."

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Kairijs Ērvings, kurš izcēlās ar 28 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt uzvarētāju sniegumu kaldināja lietuvietis Domants Sabonis. Centra pozīcijas spēlētāja kontā 29 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Vašingtonas "Wizards" un Bruklinas "Nets" komandas kopā ar Indiānas "Pacers" dala 11. līdz 13. vietu Austrumu konferencē, katrai komandai esot pa vienai uzvarai četrās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!