Foto: DELFI
Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas mačā, taču viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", kuru trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, savā laukumā cieta zaudējumu Pireju "Olympiacos", bet Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris" Belgradā izcīnīja uzvaru.

"Dariššafaka Doguš" piekāpās ar rezultātu 71:77 (21:24, 13:19, 17:14, 20:20).

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā raidīja savus abus tālmetienus un vienu no trim divpunktu metieniem.

Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais mājiniekiem bija Vils Klaibērns, kurš guva 21 punktu. Tikmēr uzvarētājiem pa 15 punktiem sameta Georgs Printezis un Mets Lojeskis.

Mača pirmo ceturtdaļu vadībā atradās viesi, iekrājot sešu punktu pārsvaru. Otrajā ceturksnī "Dariššafaka Doguš" uz mirkli izvirzījās vadībā, taču Pireju basketbolisti atguvās un pirmo puslaiku uzvarēja ar 43:34.

Trešajā ceturtdaļā "Olympiacos" pārsvars sasniedza jau 12 punktus, taču Stambulas vienība pamazām sāka atspēlēties līdz ceturtā ceturkšņa sākumā komandas šķīra četri punkti (53:57). Četras minūtes vēlāk deficīts tika samazināts līdz diviem punktiem (61:63), taču pretinieki panākti tā arī netika, līdz ar to "Dariššafaka Doguš" cieta zaudējumu ar 71:77.

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" viesos ar 88:79 (24:16, 18:28, 24:22, 22:13) pārspēja Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda mts".

Uzvarētājiem 20 punktus guva Bertāna bijušais komandas biedrs "VEF Rīga" komandā Antans Kavaļausks, bet 19 punktus iemeta Artūrs Milaknis. Savukārt mājiniekiem 19 punktus guva Milko Bjelica.

"Žalgiris" basketbolisti pirmajā ceturksnī iekrāja 13 punktu pārsvaru, taču vēlāk to izsēja. Turpinājumā neviena no komandām netika pie ievērojama pārsvara, bet ceturtajā ceturksnī "Žalgiris" pamazām sāka attālināties no saviem pretiniekiem un svinēja uzvaru ar 88:79.

Citā Eirolīgas mačā Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezultātu 72:57 (19:19, 17:12, 21:9, 15:17) pārspēja Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Uzvarētājiem 16 punktus guva Ante Tomičs, bet 12 punktus iemeta Aleksandrs Vezenkovs. Tikmēr Atēnu vienībā pa 13 punktiem sameta Niks Kalatess un Džeimss Feldeine.

Savukārt vēl viena Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā turnīram ir jaunais Artūrs Kurucs, ar rezultātu 69:62 (22:9, 14:23, 18:16, 15:14) savā laukumā pārspēja Stambulas "Galatasaray Odeabank".

Vitorijas vienībā rezultatīvākie ar 13 punktiem bija Johanness Foigtmans un Rodrigs Bobuā, bet pretiniekiem pa 16 punktiem sameta Bleiks Šīlbs un Tibors Pleiss, kuram arī 11 bumbas zem groziem.

Vēstīts, ka latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas mačā, taču viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" savā laukumā ar rezultātu 88:90 piekāpās turnīra līderei Maskavas CSKA, kuras rindās uzvaras grozu līdz ar finālsvilpi guva Vitālijs Fridzons.

Turnīra līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit mačos ir CSKA, kam ar septiņiem panākumiem seko Madrides "Real" un Stambulas "Fenerbahce". Tikmēr pie sešām uzvarām tikušas "Olympiacos" un "Baskonia" komandas, kamēr pa pieciem panākumiem ir "Dariššafaka Doguš", "Panathinaikos Superfoods", Telavivas "Maccabi FOX", "Lassa" un Stambulas "Anadolu Efes" kontā. Pa četrām uzvarām guvušas "Žalgiris", "Crvena Zvezda mts" un Milānas "EA7 Emporio Armani" vienības, trīs panākumi ir Kazaņas "Unics" un "Galatasaray Odeabank" rēķinā, bet "Brose" ar divām uzvarām ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!