Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" pirmdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, izbraukumā piekāpjoties Bruklinas "Nets" komandai.

"Wizards" zaudēja ar rezultātu 90:104 (20:38, 22:21, 22:23, 26:22).

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, bet laukumā pavadīja 21 minūti. Rūjienietis sev atvēlētajā laikā punktus neguva (0/2 trīspunktniekos), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus un vienreiz kļūdījās.

Mājinieki ātri vien attīstīja milzīgu vadību. Džeimss Hārdens ar divsoli septiņas minūtes pirms puslaika pārtraukuma panāca jau rezultātu 22:47. "Wizards" gan spēja deficītu mazliet sadeldēt, tomēr pēdējo vārdu puslaikā teica Kevins Durants, kurš ar tālu trīspunktnieku nodrošināja vadību 42:59.

Laukuma saimnieki neveiksmīgi izpildīja pirmos deviņus metienus no spēles trešajā ceturtdaļā, Vašingtonas komandai pietuvojoties līdz deviņu punktu atstatumam. Taču Hārdens un Patijs Milss tūlīt pat atbildēja ar pāris tālmetieniem, tā arī nepieļaujot, ka "Wizards" nopietni "ieķeras" spēlē.

Pēdējā ceturtdaļā mājinieku pārsvars ne brīdi nebija mazāks par 13 punktiem.

Kevins Durants sakrāja 25 punktus un astoņas bumbas zem groziem, bet Milss spēli no rezervistu soliņa papildināja ar 21 punktu. "Wizards" komandai ierindā atgriezās Bredlijs Bīls. Komandas zvaigzne pēc gurna savainojuma atzīmējās ar 19 punktiem, bet centra pozīcijas spēlētājs Daniels Gafords pievienoja 13 punktus.

"Wizards" vienība, kas sezonu iesāka ar diviem panākumiem, nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Bostonas "Celtics" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!