Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas ceturtajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda cieta zaudējumu.

"Spurs" Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 103:117 (34:22, 20:32, 25:37, 24:26) piekāpās Denveras "Nuggets", kas sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

Bertāns šajā duelī nospēlēja 20 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat rūjienieša kontā bija viena rezultatīva piespēle un divas piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" pirmajā ceturtdaļā ātri ieguva desmit punktu pārsvaru un mača pirmo nogriezni uzvarēja ar 34:22. Bertāns savus pirmos punktus guva otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, kad pēc caurgājiena panāca 38:29. Ceturtdaļas gaitā "Spurs" komanda izsēja savu pārsvaru un pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 54:54.

Trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs Sanantonio basketbolisti atguva vadību, iekrādami četru punktu pārsvaru, bet ceturkšņa turpinājumā nonāca iedzinējos jau ar 14 punktiem. Bertāns ar metienu no tuvas distances ceturtās ceturtdaļas ievadā panāca 81:91 un minūti vēlāk iemeta arī vienu no diviem "sodiņiem" (82:93). Tas gan netraucēja "Nuggets" komandai nosargāt vadību un svinēt drošu uzvaru. Sērijas piektā spēle notiks otrdien Denverā.

"Spurs" regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Nuggets" bija otrā. Bertānam šis ir trešais NBA izslēgšanas turnīrs karjerā.

Milvoki "Bucks" un Hjūstonas "Rockets" komandas sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences un Rietumu konferences pusfināliem.

"Bucks" Austrumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē viesos ar 119:103 (32:24, 35:30, 33:24, 19:25) pārspēja Detroitas "Pistons", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0.

"Bucks" komandā ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kriss Midltons, pa 19 punktiem guva Brūks Lopess un Ēriks Bledso, bet 14 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Jannim Adetokunbo.

Viesiem pēc astoņu spēļu izlaišanas laukumā atgriezās Bleiks Grifins, kurš guva 27 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles, bet ar to nebija gana, lai pārspētu "Bucks" vienību. Sērijas ceturtā spēle notiks pirmdien Detroitā.

Tikmēr "Rockets" Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē izbraukumā ar 104:101 (28:30, 22:25, 24:21, 30:25) pieveica Jūtas "Jazz", sērijā panākot 3-0.

"Rockets" zvaigzne Hārdens šajā spēlē aizmeta garām savus pirmos 15 metienus, bet kļuva par galveno uzvaras kaldinātāju, 14 no saviem 22 punktiem iemetot ceturtajā ceturtdaļā. Vēl uzvarētājiem 18 punktus guva Kriss Pols, bet 11 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Klintam Kapelam. Mājiniekus no zaudējuma neglāba Donavana Mičela 34 punkti.
Sērijas ceturtais duelis norisināsies pirmdien Soltleiksitijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!