Foto: F64

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns pirmdien guva sešus punktus Turcijas čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", kas aizvadīja pirmo maču bez galvenā trenera Deivida Blata asistenta Ainara Bagatska, cieta zaudējumu.

"Dariššafaka Doguš" divu ULEB Eirolīgas komandu duelī viesos ar 72:78 (19:18, 20:23, 12:12, 21:25) piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" komandai.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo tālmetienu, vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņam viens bloķēts metiens, viena kļūda un trīs piezīmes.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Skots Vilbekins, bet pretiniekiem 19 punktus guva Džedi Osmans.

Vēstīts, ka Rolands Freimanis svētdien guva 15 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" savā laukumā ar 74:98 zaudēja Bursas "Tofas" basketbolistiem.

Turcijas čempionātā pēc 12 kārtām līdere ar 11 uzvarām ir "Anadolu Efes", "Dariššafaka Doguš" kontā astoņas uzvaras un piektā vieta, bet "Muratbey" ar četriem panākumiem ieņem 12. vietu 16 komandu konkurencē.

Abas Stambulas komandas spēkojas arī ULEB Eirolīgā, kur "Dariššafaka Doguš" 14 mačos tikusi pie astoņām uzvarām, bet "Anadolu Efes" kontā par panākumu mazāk, abām komandām noslēdzot pirmo astotnieku.

Ziņots, ka Bagatskis sestdien oficiāli tika apstiprināts par Izraēlas komandas Telalivas "Maccabi FOX" galveno treneri. Latvietis parakstīja līgumu līdz sezonas beigām ar iespējām to pagarināt vēl par gadu.

Līdz ar to "Dariššafaka Doguš" vienībai bija jāmeklē Bagatksa aizstājējs, par ko kļuvis Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības bijušais galvenais treneris lietuvietis Ķēstūtis Kemzūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!