Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīrā basketbolā piektdien piedzīvoja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda, kas divu Spānijas klubu duelī ar 69:79 (22:15, 14:23, 20:27, 13:14) uzbraukumā piekāpās "Valencia Basket".

Pirmajā ceturtdaļā viesi no Vitorijas pamanījās izvirzīties vadībā pat ar 11 punktu pārsvaru (22:11), taču līdz pirmā puslaika izskaņai no šī handikapa nekas pāri vairs nebija palicis, jo pirmo puslaiku ar 36:34 sev par labu noslēdza jau "Valencia Basket".

Otrajā puslaikā Valensijas komanda pārņēma kontroli pār cīņu, turklāt noslēdzošā ceturkšņa vidū panāca jau desmit punktu pārsvaru - 73:63. Pēc šāda pavērsiena "Laboral Kutxa" nespēja atgūties un cieta zaudējumu.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un vienu sekundi, pa to laiku gūstot astoņus punktus. Latvietis iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no astoņiem tālmetieniem.

Tāpat Bertāna rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes punkti.

Ar diviem panākumiem četrās cīņās "Laboral Kutxa" D apakšgrupas kopvērtējumā ir trešajā pozīcijā, bet vēl vienu zaudējumu piedzīvojusī Lietuvas vienība Klaipēdas "Neptunas" ieņem pēdējo - sesto - vietu.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētajai Grieķijas komandai Atēnu "Panathinaikos", kas savā laukumā ar 90:63 (23:13, 21:14, 27:13, 19:20) sagrāva Milānas "EA7 Emporio Armani" vienību no Itālijas.

Blūms šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā arī guva astoņus punktus. Latvietis realizēja vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus. Tāpat Blūma kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva saņemt desmit efektivitātes punktus.

Ar trim uzvarām četros mačos "Panathinaikos" C apakšgrupas kopvērtējumā ir otrie, kamēr četras uzvaras ir Spānijas klubam "Barcelona".

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet pēcāk tas tika pagarināts vēl uz mēnesi. Komandā ir nepieciešams aizvietotājs pašlaik savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!