Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vienu trāpītu tālmetienu, bet viņa jaunais komandas biedrs Luka Dončičs ar 49 punktiem sekmēja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 125:118 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Bertāns savā otrajā spēlē "Mavericks" sastāvā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no septiņiem tālmetieniem, gūstot trīs punktus. Viņš sev atvēlētajā laikā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja divas piezīmes un spēli pabeidza ar +/- rādītāju -2.

Dončičs ar 49 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs komandā, bet viņa kontā arī 15 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. 23 punktus guva Džeilens Bransons, bet 20 punkti Maksi Klebera kontā.

"Pelicans" rindās ar 38 punktiem izcēlās Sīdžejs Makkolums, kurš komandai pievienojās pēc maiņas darījuma ar Portlendas "Trail Blazers". Lietuvietis Jons Valančūns iekrāja 16 punktus un 18 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" visas spēles garumā bija vadībā, un tikai pamatlaika izskaņā "Pelicans" spēja samazināt rezultāta starpību. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā "Mavericks" bija vadībā ar 105:81.

Kristapa Porziņģa jaunā komanda Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 117:103 pieveica Bruklinas "Nets", kas spēlēja bez saviem līderiem.

Porziņģa debija "Wizards" rindās gaidāma pēc NBA Visu zvaigžņu spēles nākamajā nedēļā.

"Wizards" rindās 20 punktus guva japānis Rui Hačimura, 16 punkti Korijam Kispertam, bet 15 punktus pievienoja Išs Smits. Petijs Milss un Kems Tomass bija rezultatīvākie "Nets" sastāvā, gūstot 22 un 20 punktus.

"Mavericks" NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ar 35 uzvarām 59 spēlēs ieņem pietu vietu, bet "Wizards" ar 27 uzvarām 58 spēlēs ierindojas 11. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!