Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns guva 11 punktus un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 119:117 savā laukumā pārspēt Losandželosas "Clippers".

Bertāns aizvadītajā mačā trāpīja vienu divpunktu metienu (1/1), divus tālmetienus (3/5) un trīs soda metienus (3/4). Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs personiskās piezīmes un spēli pabeidza ar +/- koeficientu -5. Bertāns četrās spēlēs pēc kārtas guvis vismaz 11 punktus.

Rezultatīvākais "Wizards" rindās bija Bredlijs Bīls, kurš guva 33 punktus, bet Rasels Vestbruks pievienoja 27 punktus, 11 rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. "Clippers" rindās 22 punktus guva Kavai Lenards, bet 17 punkti Patrikam Beverlijam. Losandželosas klubā vairāk nekā desmit punktus guva septiņi no deviņiem spēlētājiem.

Spēles pirmajā puslaikā "Wizards" nonāca iedzinējos ar 16 punktu deficītu, kad otrās ceturtdaļas noslēgumā rezultāts bija 45:61. Bertāns spēles pirmajā pusē punktus neguva. Pirmais precīzais metiens viņam izdevās četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad viņš iemeta vienu no diviem soda metieniem un izvirzīja vadībā "Wizards" vienību ar 74:73.

Tad brīdi vēlāk "Clippers" pārņēma vadību mačā, bet Bertāns trāpīja tālmetienu, deficītu samazinot līdz 82:84, bet pēcāk ar bumbas triecienu grozā no augšas viņš rezultātu izlīdzināja (87:87). Līdzīga cīņa abu komandu izpildījumā turpinājās, un latvietis ar tālmetienu panāca 105:106, bet jau nākamajā uzbrukumā Vašingtona atguva vadību mača. Savus pēdējos punktus Bertāns guva ar diviem soda metieniem, panākot savai komandai sešu punktu pārsvaru (112:106). Mača galotnē svarīgus soda metienus "Wizards" vienībai iemeta Vestbruks, Bīls un Hačimura, kas ļāva svinēt uzvaru.

"Wizards" šajā sezonā izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 20 zaudējumus, turpinot censties atgūties pēc neveiksmīgā sezonas sākuma un sniegties pēc izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!