Foto: F64

Lai arī "VEF Rīga" basketbolisti par valsts čempioniem trešo gadu pēc kārtas šoreiz kļuva pārliecinoši un sērijas noslēdzošajā cīņā šaubas par uzvarētāju neradīja, katrs panākums vienībai nācis ar lielu piepūli, uzsvēris čempionu pārstāvis Dairis Bertāns.

Finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 100:81 uzvarēja "Ventspils" komandu, kas trešo gadu pēc kārtas izcīnījusi čempionāta sudraba medaļas. Tāpat kā pērn, rīdzinieki sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki ar 4-1.

"Emocijas vienmēr ir patīkamas, taču, kad pirms diviem gadiem pret "Ventspili" finālsērijā uzvarējām septītajā spēlē, tās bija daudz lielākas. Šoreiz bijām sērijā ar 3-1 vadībā un spēle bija mājas zālē, tāpēc viss jau bija sagatavots tā, ka svinēsim uzvaru. Jau otrā puslaika vidū rezultāts bija tāds, ka gaidījām tikai uzvaru," pēc mača izteicās Bertāns. "Tāpēc varbūt šoreiz emocijas nav tik lielas, taču prieks par veiksmīgo iznākumu ir jebkurā gadījumā."


"Kopumā sērija nebija viegla, jo katra uzvara tomēr nāca ar lielu piepūli. Kaut vai atceroties trešo spēli Saldū, kuru mums izdevās izvilkt nereālā veidā. Domāju, ka šī spēle bija pagrieziena punkts. Ja mēs būtu zaudējuši, nezinu, kā tas viss būtu aizgājis tālāk," uzskata spēlētājs. "Šī uzvara un pēc tam vēl viens panākums Ventspilī mums deva pārliecību, ka varēsim uzvarēt visā sērijā."

"Tagad pāris nedēļas jāvelta atpūtai un tad jau jāsāk gatavoties Latvijas izlasei," piebilda Bertāns, kurš par valsts čempionu tagad kļuvis četras reizes.

Prieku par sērijas noslēgšanu savu skatītāju priekšā pauda amerikānis Ērls Roulends, kurš saņēma balvu kā LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs.

"Zinājām, ka šodien būs nozīmīga spēle. Sezonas laikā komandai ir bijuši daudzi kāpumi un kritumi, un, diemžēl, arī daudz savainotu spēlētāju ne tajā labākajā brīdī. Tāpēc ir ļoti labi, ka šī spēle finālsērijā mums bija pēdējā, turklāt savu līdzjutēju priekšā," pauda Roulends. "Spēlēju jau kādus septiņus gadus Eiropā, un šī ir labākā komanda, kādā esmu bijis - ķīmija ir pareizā, treneris devis lielu brīvību. Patiesībā es sezonā pat jutos tā, it kā mēs varētu spēlēt gan Eirokausa finālā, gan VTB līgas labāko četriniekā, taču laiku atpakaļ pagriezt nevar."

Jautāts par tēva klātbūtni pēdējā finālsērijas spēlē, Roulends neslēpa, ka tas bija īpašs notikums. "Viņš ir ne tikai mans tēvs, bet arī pirmais treneris. Turklāt uzvara Latvijas basketbola čempionātā ir mans pirmais tituls kā profesionālim, un viņš šajā brīdī bija klāt."

"Uz nākamo sezonu gribu koncentrēties kopā ar šo komandu, gribu izbaudīt tikko kā izcīnīto uzvaru čempionātā, jo tādā situācijā vēl neesmu bijis. Pēc sezonas kopā ar treneri un aģentu tad domāsim, kāds man būtu labākais variants. Taču es negribu būt tāds spēlētājs, kurš ar vienu kāju ir iekšā komandā, bet ar otru - ārā," par saviem nākotnes plāniem izteicās amerikānis.

No 11 spēlētāju "VEF Rīga" pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus iepriekš bija sešiem spēlētājiem. Pa četrām reizēm par LBL čempioniem tagad kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, trīs zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa diviem tituliem ir lietuviešiem Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!