Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns no Sanantonio "Spurs" komandas atzina, ka gribētu piedalīties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, tomēr pagaidām nekas vēl neesot zināms.

Jau vēstīts, ka medija "The Athletic" NBA apskatnieks Džabari Jangs svētdien publicēja informāciju par to, ka NBA atteikusies iekļaut Bertānu trīspunktu konkursā. Kā iemesls esot latvieša pārāk maz izmestie tālmetieni, lai gan tādi konkursa dalībnieki kā Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks") un Sets Karijs (Portlendas "Trail Blazers") šosezon metuši mazāk trejačus par latvieti.

"Es ceru, ka tas varētu notikt, taču to vēl redzēsim. Protams, ka esmu ieinteresēts piedalīties, jo nekad nevar zināt, kad man vēl būs tāda iespēja. Kad biju mazāks, skatījos NBA trīspunktu metienu konkursu," pēc "Spurs" uzvaras pār Fīniksas "Suns" teica Bertāns. "Man visdrīzāk nebūs iespēja piedalīties NBA Zvaigžņu spēlē, bet piedalīties vismaz trīspunktu metienu konkursā būtu lieliski."

Drīz pēc informācijas parādīšanās par Bertāna neiekļaušanu sarosījās Latvijas basketbolista un "Spurs" fani okeāna abās pusēs, un sociālajā tīklā "Twitter" parādījās tēmturis "#LetBertansShoot" (ļaujiet Bertānam mest).

"Jā, esmu redzējis šo akciju. Tā ir diezgan smieklīga. Taču no NBA neko neesmu dzirdējis kopš tā brīža, kad aģents man teica, ka es izdaru pārāk maz metienu. To es nekad iepriekš dzīvē nebiju dzirdējis," jokojot teica Bertāns.

Šajā sezonā Bertāns vidēji realizē 48,7 procentus no saviem izmestajiem tālmetieniem, kas viņu padara par līgas līderi šajā rādītājā. Vidēji mačā latvietis gūst astoņus punktus un izcīna 3,4 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!