Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien trešo reizi kļuva par Serbijas čempionu.

Serbijas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē Bertāna pārstāvētā čempionvienības Belgradas "Partizan" izbraukumā ar 95:87 (21:22, 15:13, 15:17, 21:20, 23:15) pagarinājumā apspēlēja citu galvaspilsētas klubu "Crvena zvezda Telekom", sērijā līdz trim panākumiem izcīnot uzvaru ar 3-1.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus. Latvietis iemeta vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem, kā arī četrus no sešiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, saņēma četras piezīmes un tika pie pieciem efektivitātes punktiem.

Šīs sezonas lielākajā daļā "Partizan" sacentās Adrijas līgā, kurā šoreiz nepārvarēja pusfināla barjeru. Turpinājumā "Partizan" sāka dalību Serbijas čempionāta otrajā posmā, tiekot pie 13 panākumiem 14 cīņās un pirmās vietas.

Līdz ar to Bertāns Serbijas čempiona titulu ieguvis jau trīs gadus pēc kārtas, savukārt "Partizan" vienība valsts čempionu godā bijusi pēdējos 13 gadus, bet kopumā ieguvusi 21 titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!