Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš guva 14 punktus, bet Rolands Freimanis pievienoja 11 "ačus" Zelonas Guras "Stelmet Enea" komandas panākumā pirmdien Polijas čempionātā. Abu uzbrucēju pārstāvētā vienība pieveica Radomas "Hydrotrack", kuras labā desmit punktus sakrāja Roberts Stumbris.

"Stelmet Enea" vienība mājās pārspēja Radomas "Hydrotrack" komandu ar rezultātu 111:80 (32:17, 21:22, 27:17, 31:24).

Uzvarētāju rindās Bērziņš laukumā pavadīja 22 minūtēs un 35 sekundes, kurās tikai viena atlēkušā bumba pietrūka līdz "double-double". Viņš grozā raidīja divus no četriem divpunktu un divus no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus četrus soda metienus.

Rūjienietis iekrāja vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu, divreiz kļūdījās, sakrāja trīs personiskās piezīmes un divas izprovocētas piezīmes pretiniekiem. Viņa lietderības koeficients bija 18, un spēli latviešu basketbolists noslēdza ar otru labāko +/- rādītāju spēlē – +31.

Freimanis laukumā pavadīja 20 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem, kā arī visus trīs soda metienus.

Freimanis iekrāja trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, pa reizei kļūdījās un saņēma personisko piezīmi, izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem, kā arī spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu 12.

Pretinieku rindās Stumbris, kurš sezonu iesāka Islandē, laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 37 sekundēs realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Uzbrucējs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pa trim reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmi pretiniekam, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, un iekrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Zelonas Guras komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Gabriels Lungbergs, sakrājot arī deviņas rezultatīvas piespēles un piecas zem groziem izcīnītas bumbas, bet pretiniekiem 15 punktus guva Aleksandrs Levandovskis.

Ar desmit uzvarām 11 spēlēs turnīra tabulā ceturto vietu ieņem Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea". Radomas basketbolisti ar trīs panākumiem 13 cīņās ir 14. pozīcijā, bet Mārtiņa Laksas pārstāvētā Ļubļinas "Start" ar bilanci 9-4 ir trešā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!