Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kaspars Bērziņš savā karjerā vēlas spert nākamo soli uz priekšu un izmēģināt spēkus kādā citā vietā, tāpēc viņš cer šovasar pamest valsts čempionvienības "VEF Rīga" rindas.

Bērziņa aģents jūnija sākumā Latvijas Basketbola savienībā (LBS) iesniedza dokumentus, cenšoties panākt sportista brīvlaišanu no kluba. Tomēr LBS to viņam atteica, sakot, ka spēlētājam ir spēkā ar "VEF Rīga" noslēgtais līgums, un iesniegtajos dokumentos nav juridisku argumentu, lai to lauztu.

"Uzskatu, ka trīs gadi vienā komandā pie viena trenera ir gana. Savs līmenis ir sasniegts, tāpēc vēlos attīstīties un augt tālāk. Tam ir nepieciešamas pārmaiņas," ceturtdien sarunā ar žurnālistiem izteicās 27 gadus vecais Bērziņš. "Pašlaik nodarbojos ar variantu meklēšanu, jo vēlos sevi izmēģināt jaunā vidē."

"Man nav sakāms nekas slikts par klubu, treneriem vai komandas biedriem. Tas vienkārši ir manis paša lēmums, nekā personiska," izcēla spēlētājs. "Redzēsim, kā vasaras laikā veiksies ar mēģinājumiem atrast sev jaunu vietu."

"Viss ir atkarīgs no juridiskiem apsvērumiem - varu vai nevaru tikt atbrīvots no kluba. Ar vadību sarunas nav izdevušās," pauda Bērziņš. "Ja klubs spiedīs mani palikt Rīgā, tad tā arī darīšu un paveikšu savu darbu par visiem 100%."

Basketbolista līgums ar "VEF Rīga" komandu pērn tika noslēgts uz trim gadiem.

Ceturtdien Bērziņš kopā ar Latvijas izlasi uzsāka gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram. "Par savu situāciju klubā neuztraucos, jo pašlaik domāju tikai par izlasi."

"Treneris pirms pirmā treniņa izcēla, ka mums visiem ir kopīgs mērķis, tāpēc katram jānoliek malā savas personīgās intereses. Nevienam nav šaubu, kāpēc mēs esam šeit," kaujiniecisku nostāju pauda Bērziņš, kurš gan, būdams labos draugos ar Andri Biedriņu, nemācēja teikt, vai vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šovasar palīdzēs izlasei. "Godīgi, neesmu viņam to jautājis vien tāpēc, lai man tas nebūtu jāstāsta žurnālistiem. Es baudu katru minūti viņa sabiedrības, tāpēc ļoti vēlos, lai Biedriņš izlasē spēlētu. Katram ir savi apsvērumi un katrs lēmumus pieņem pats."

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā. Grupas turnīrā Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!