Foto: EPA/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas "Warriors", kurā spēlē Andris Biedriņš, tuvākajās dienās atlaidīs galveno treneri Donu Nelsonu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Par Nelsona iespējamo atlaišanu tika runāts jau jūlijā, kad "Warriors"par rekordlielu summu iegādājās Džo Leikobs un Pīters Gabers. Visticamāk, par Nelsona atlaišanu tiks paziņots pirmdien, kad oficiāli sāksies pirmssezonas treniņnometne. NBA uzvarām bagātāko treneri Nelsonu nomainīs līdzšinējais viņa asistents Kīts Smārts, kurš savulaik palīdzēja arī Latvijas valstsvienībai.

Pagaidām nav zināms, vai Nelsons tiks atlaists vai arī ar viņu tiks pārtrauktas darba attiecības un izmaksāta pilna paredzētā alga. Nelsonam līgums ar "Warriors" bija vēl uz vienu sezonu.

Šī gada 7.aprīlī Nelsons izcīnīja savu 1333.uzvaru NBA trenera karjerā un kļuva par NBA visu laiku uzvarām bagātāko treneri, apsteidzot leģendāro Leniju Vilkensu. Līdz sezonas beigām "Warriors" izcīnīja vēl divas uzvaras, tādējādi Nelsona rekords šobrīd ir 1335 uzvaras. Tās viņš guvis 31 sezonas laikā, trenējot Milvoki "Bucks", "Warriors", Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks". Tiesa, Nelsona vadībā nevienai komandai tā arī nebija izdevies tikt vismaz līdz NBA finālam.

Nelsons otro reizi karjerā "Warriors" sāka trenēt 2006.gadā, kad viņu atgriezties komandā uzaicināja toreizējais ģenerālmenedžeris un bijušais Nelsona audzēknis Kriss Malins. Nelsona vadībā komanda uzreiz pirmajā sezonā iekļuva "play off" izcīņā, kur pirmajā kārtā sensacionāli pieveica "Mavericks". Nākamajā sezonā "Warriors" izcīnīja 48 uzvaras 82 spēlēs, taču netika "play off" turnīrā. Piedzīvojot krasas sastāva izmaiņas un aizmainot divus līderus Beironu Deivisu un Stīvenu Džkesonu, pēdējās divās sezonās "Warriors" kopā izcīnīja tikai 55 spēles un abās sezonās neiekļuva "play off" izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!