Foto: AFP/Scanpix

Latviešu centra spēlētājam Andrim Biedriņam šosezon bijusi iespēja no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" pārcelties uz Bostonas "Celtics" vienību, ar atsauci uz ESPN vēsta portāls "Realgm.com".

Šīs sezonas NBA spēlētāju pārēju termiņa beigās no "Celtics" komandas pienāca piedāvājums apmainīt pieredzējušo Polu Pīrsu pret vienu no šīs sezonas "Warriors" spīdekļiem Harisonu Bārnsu.

Tāpat šajā darījumā tiktu iekļauts Biedriņš vai cits "Warriors" pārstāvis Ričards Džefersons, kuriem abiem 2014.gadā beigsies līgumi ar komandu.

Tomēr "Warriors" kluba vadība šādu "Celtics" piedāvājumu noraidīja, tāpēc maiņas darījums neīstenojās.

Pagājušā gada NBA jauno spēlētāju draftā 20 gadus vecais Bārnss tika izvēlēts ar septīto numuru, bet savā pirmajā sezonā laukumā kā starta piecinieka spēlētājs devās 81 regulārā čempionāta mačā. Savukārt 35 gadus vecais Pīrss visu savu profesionālo karjeru kopš 1998.gada aizvadījis "Celtics" komandā, 2008.gadā kļūstot par NBA čempionu un izpelnoties finālsērijas vērtīgākā spēlētāja titulu.

Biedriņš šosezon kļuvis par izteiktu "Warriors" komandas rezervistu, laukumā dodoties kā nomināli trešās izvēles centra spēlētājs.

NBA Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā "Warriors" ar 47 uzvarām 82 mačos izcīnīja sesto vietu. "Play-off" turnīrā "Warriors" piedalīsies pirmoreiz kopš 2007.gada un tikai otro reizi 19 gadu laikā.

"Warriors" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā spēkosies ar Denveras "Nuggets", kas konferencē izcīnīja trešo vietu. Šī sērija sestdien sāksies Denverā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!