Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Latvijas izlases basketbolists Andris Biedriņš izvirzīts starp medija "NBC Sports Bay Area" iecienītākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors" spēlētājiem.

Medijs, kam pieder tiesības vietējā tirgū translēt "Warriors" spēles, izveidojis astoņu bijušo "Warriors" spēlētāju tabulu. Noprotams, ka lasītājiem drīz būs iespēja balsot, lai noteiktu populārāko Goldensteitas kluba spēlētāju.

"Iekļaut zvaigznes būtu pārāk vienkārši," rakstīts vietnē "Twitter" veiktā ierakstā. "Kurš uzvarētu šo nejaušo "Warriors" aptauju?"

Kopā ar Biedriņu tajā iekļauti vairākas "Warriors" "kulta" zvaigznes. Latvieša bijušais komandas biedrs Adonals Foils bija ilggadējs vienības pārstāvis, kurš ir kluba rekordists bloķētajos metienos. Kents Beizmors un Džeremijs Lins savus pirmos soļus NBA spēra "Warriors" rindās, bet vēlāk kļuva par augsta līmeņa basketbolistiem. Savukārt Bobs Sura, Braiens Kardinals, Entonijs Morovs un Ērls Bojkinss komandas rindās aizvadīja spilgtus, bet relatīvi īsus nogriežņus.

ASV medijs Biedriņu nodēvējis par "double-double mašīnu", kurš bija apdāvināts ar 2,11 metru garu augumu un "plaukstām ar lipekļiem". Savukārt viņa karjeras otrās puses lejupslīdi varot skaidrot kādā no četriem veidiem:

1) Viņam traucēja vairāku sīkumainu "savainojumu plūdi";
2) Viņš pilnībā nenodevās rehabilitācijai;
3) Dīkstāve viņu aizveda nepareizajos ceļos;
4) Viņa pārliecība pār sevi, kuru negatīvi ietekmēja galvenais treneris Dons Nelsons, sadrupa vairākās šķembās, bet to izlabot vairs neviens nespēja.

Centra pozīcijas spēlētājs 2004. gadā kļuva par otro Latvijas basketbolistu pēc Gundara Vētras, kurš spēlējis NBA. Pirmās deviņas no desmit sezonām Biedriņš pavadīja tieši "Warriors" vienībā, veiksmīgākajā gadā vidēji spēlē izceļoties ar 11,9 punktiem un 11,2 atlēkušajām bumbām.

Biedriņš komandas rindās aizvadīja 510 spēles, kurās viņš realizēja 59,5% metienu no spēles. Tas joprojām ir labākais rādītājs kluba vēsturē. Savukārt 580 bloķēti metieni ļauj Biedriņam atrasties sestajā pozīcijā "Warriors" vēsturē. Tiesa, pirms 1973./74. gada sezonas bloķēti metieni netika iekļauti NBA spēļu protokolos.

Ar latvieti sastāvā "Warriors" 2007. gadā pirmo reizi 13 sezonu laikā iekļuva NBA izslēgšanas spēlēs, kurās sasniedza Rietumu konferences otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!