Foto: AFP/Scanpix

Latvijas centra spēlētājs Andris Biedriņš maiņas darījumā nonāks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Jūtas "Jazz", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Darījumā, kas vēl nav oficiāli apstiprināts, Goldensteitas "Warriors" komanda uz "Jazz" vienību aizmainīs Biedriņu, Ričardu Džefersonu un Brendonu Rašu. Tāpat "Jazz" saņems nākotnes drafta izvēles tiesības. Tikmēr "Warriors" pretī saņems Kevinu Mērfiju, kurs Jūtas komandā pagājušajā sezonā spēlēja tikai epizodiski.

"Warriors" šādu maiņas darījumu veica, lai atbrīvotu vietu algu griestos un varētu parakstīt līgumu ar brīvo aģentu Andrē Igudalu. Tiek ziņots, ka Igudala mutiski piekritis parakstīt līgumu ar "Warriors" uz četriem gadiem par 48 miljoniem dolāru.

Atgādinām, ka Biedriņam līgums ar "Warriors" komandu spēkā ir vēl uz vienu gadu, kura laikā viņam jāsaņemt deviņus miljonus dolāru (4,9 miljonus latu). Savukārt Džefersons savā pēdējā līguma gadā saņems 11 miljonus dolāru (6 miljonus latu). Līdz ar to "Warriors" atbrīvosies no diviem lieliem līgumiem.

Aizvadītajā NBA sezonā Biedriņš "Warriors" komandā laukumā izgāja 53 spēlēs, vidēji gūstot 0,5 punktus, izcīnot 2,9 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,8 pretinieku metienus, laukumā pavadot 9,3 minūtes.

"Warriors" 2004. gada NBA draftā ar 11. izvēli draftēja Biedriņu. Viņa labākā sezona bija 2008./2009.gadā, kad 62 spēlēs vidēji guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas. Savainojumu dēļ Biedriņš nākamajās trīs sezonās izlaida daudz spēļu – nospēlētas tikai 139 spēles no 230 spēlēm, un viņa sniegums palika ar vien blāvāks. Jau ilgāku laiku bija runas par to, ka "Warriors" vēlas atbrīvoties no latviešu centra.

Savā karjerā kopā latvietis NBA aizvadījis 510 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guvis 6,4 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Tikmēr Igudala aizvadītajā sezonā spēlēja Denveras "Nuggets" rindās, būdams viens no komandas līderiem. Viņš 80 regulārā čempionāta spēlēs vidēji izcēlās ar 13,0 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām un 5,4 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas spēlēs Igudala vidēji guva 18,0 punktus un izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!