Foto: EPA/LETA
Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors", kuru pārstāv arī latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, galvenais treneris Dons Nelsons plānojis pabeigt savu izglītību un iegūt bakalaura grādu, vēsta amerikāņu mediji.

Šobrīd 71 gadu vecais Nelsons 1962.gadā pameta Aiovas universitāti, lai piedalītos NBA jauno spēlētāju draftā, kurā toreiz Nelsonu pirmajā kārtā ar kopējo 17.numuru izvēlējās Čikāgas "Bulls" komanda.

Tagad Nelsons izlēmis atgriezties pie studijām, lai iegūtu bakalaura diplomu.

Kā ziņots, Nelsons "Warriors" vienību pameta pirms aizvadītās sezonas, bet viņa vietā stājās Kīts Smārts, kurš pirms tam septiņus gadus strādāja par komandas otro treneri.

Aprīļa beigās Smārts tika atlaists no "Warriors" galvenā trenera amata, bet viņa vietā tika apstiprināts šajā arodā nepieredzējušais Marks Džeksons.

Jau vēstīts, ka Nelsons 2009./2010.gada sezonas izskaņā kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko treneri līgas vēsturē.

Nelsons, kurš trīs reizes ir atzīts par līgas labāko treneri, bet piecas reizes kā spēlētājs kļuva par līgas čempionu, pirmo reizi "Warriors" komandu trenēja laika no 1988. līdz 1995.gadam. Pēc tam viņš bija Milvoki "Bucks", Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris, bet 2006.gadā Nelsons atgriezās "Warriors" vienībā.

Aizvadītās sezonas NBA regulārā čempionāta Rietumu konferencē "Warriors" komanda ar 36 panākumiem 82 spēlēs ierindojās 12.vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!