Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" aizsargs Bredlijs Bīls pleca savainojuma dēļ nespēlēs NBA sezonas noslēguma turnīrā Orlando, otrdien paziņojis "Wizards" klubs.

Bīls jau sezona sākumā sajutis diskomfortu plecā, bet tās gaitā komandas medicīniskais personāls centies mazināt savainojuma ietekmi uz viņa spēli, uzsvērts komandas paziņojumā. Dīkstāves laikā simptomi pasliktinājušies, bet aizsargs uzsācis rehabilitāciju ar nodomu pievienoties komandai uz atlikušajām spēlēm. Tomēr izlemts, ka Bīls turpinās rehabilitāciju, nepievienojoties pārējiem spēlētājiem Orlando.

"Bredlijs darīja visu, kas vien iespējams, lai spēlētu, bet, novērojot viņa individuālos treniņus, nonācām pie secinājuma, ka viņam labāk izlaist gaidāmās spēles Orlando un izvairīties no tālāka savainojuma riska," izsakās "Wizards" komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

"Lai gan viņš spēja lielāko daļu sezonas spēlēt, neskatoties uz savainojumu, pārtraukums kopš marta neļauj mums justies komfortabli, ka viņam būs pietiekami daudz laika, lai sagatavotos spēlēšanai tik augstā līmenī, kādu esam pieraduši no viņa sagaidīt. Piekritām, ka nespēlēt Orlando ir pareizā izvēle," turpina Šepards.

Savukārt pats Bīls atzinis, ka vēlējies palīdzēt pārējai komandai cīnīties par vietu "play-off", bet šoreiz nācies pieņemt lēmumu par labu ilgtermiņam.

Bredlijam Bīlam šī bija astotā sezona savā NBA karjerā, kuras laikā viņš divas reizes bijis izvēlēts Visu zvaigžņu spēlei. Aizsargs šosezon vidēji spēlē guva 30,5 punktus un atdeva 6,1 rezultatīvas piespēles, kas abi ir viņa karjeras labākie rādītāji. Bīls visu profesionāļa karjeru pavadījis tieši Vašingtonas klubā.

Jau ziņots, ka Šepards atbalstījis arī Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna lēmumu neatgriezties laukumā, kas veikts, lai izvairītos no savainojumu riska.

"Wizards" vienība Austrumu konferencē ieņem devīto vietu, bet pirmais astoņnieks ir sešu uzvaru attālumā. ASV galvaspilsētas komandai ir niecīgas cerības spēlēt izslēgšanas turnīrā.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!