Foto: F64

Basketbola klubs "Ogre" sestdien mājas spēlē Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) pārspēja Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

BK "Ogre" uzvarēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" ar rezultātu 85:66 (23:14, 20:17, 24:18, 18:17).

Mājinieku rindās ar 19 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Uģis Pinete, bet 18 punktus guva Rihards Zēbergs. Savukārt Kristaps Dārgais, gūstot 12 punktus un atdodot 11 rezultatīvas piespēles, sakrāja "double-double".

Viesu komandā ar 16 gūtajiem punktiem izcēlās Olivers Sūrorgs.

Tartu vienības stūri šonedēļ pārņēma Nikolajs Mazurs, kurš oktobrī tika atbrīvots no "Ogres" komandas galvenā trenera amata. Mazuram tā bija pirmā spēle, vadot Igaunijas komandu.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās vienu reizi. Izbraukumā uzvaru izcīnīja Ogres vienība, uzvarot ar 81:75. Šajā mačā ogrēniešu rindās rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Jānis Antrops, bet Tartu komandā Hendriks Ēlmē izcēlās ar "double-double", gūstot 22 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas.

Citā spēlē "Latvijas Universitāte" izbraukumā ar rezultātu 67:74 (22:15, 16:22, 13:14, 16:23) piekāpās Tallinas "Kalev", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Studentu rindās rezultatīvākais bija Edvards Mežulis, kurš guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Dāvids Vīksne sakrāja 13 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Tallinas komandā ar 21 gūto punktu izcēlās Jonass Jerveleinens. Savukārt Latvijas basketbolists Eduards Hāzners mājinieku labā guva 14 punktus, un Māris Ziediņš pievienoja astoņus gūtos punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Turnīra tabulas līderpozīcijā atrodas "Ventspils", kas ir izcīnījusi sešas uzvaras sešos mačos, vietu zemāk ir "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām un vienu zaudējumu. "Ogre" ar četrām uzvarām septiņos mačos ieņem septīto vietu, bet "Latvijas Universitāte" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs atrodas astotajā vietā. "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ir izcīnījušas vienu uzvaru septiņos mačos un ierindojas attiecīgi 11. un 12. vietā.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20. martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!