Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, bet viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pēc sezonas 52. uzvaras izcīnīšanas oficiāli sev garantēja vietu izslēgšanas spēlēs.

"Celtics" mājās ar rezultātu 127:112 (35:32, 30:28, 37:25, 25:27) uzvarēja Fīniksas "Suns" basketbolistus, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Pēc šī panākuma "Celtics" kļuva par pirmo NBA komandu, kas oficiāli nodrošinājusi savu dalību šīs sezonas "play-off" mačos.

Savukārt Porziņģis izlaida ceturto spēli pēc kārtas paceles cīpslas savainojuma dēļ, kura atgriešanās laukumā gaidāma kuru katru dienu.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 26 punktus pievienoja Džeisons Teitums. Vēl 24 punkti Ala Horforda kontā. "Suns" komandā 23 punktus guva Devins Bukers, 22 punkti Bredlijam Bīlam, bet pa 20 punktiem guva Kevins Durants un Greisons Alens.

"Celtics' un "Suns" pirmajā puslaikā spēlēja diezgan līdzīgi, bet otrajā puslaikā Bostonas komanda ieguva drošāku pārsvaru, kuru noturēja līdz spēles beigām.

"Celtics" ar 52 uzvarām 66 spēlēs ieņem pirmo vietu gan Austrumu konferencē, gan NBA kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!