Foto: AP/Scanpix/LETA

Sāpīgu zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā ceturtdien piedzīvoja Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" vienība, kas savās mājās negaidīti ar 94:118 (24:30, 30:24, 24:36, 16:28) piekāpās Klīvlendas "Cavaliers".

NBA ceturtdaļfināla jeb Austrumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad ir 1-1, bet nākamie divi mači notiks jau Klīvlendā. Līdz ar uzvaru Bostonā "Cavaliers" ieguvuši sava laukuma priekšrocības šajā duelī.

Kā norāda ESPN, šis ir lielākais kāda dueļa izteiktā favorīta zaudējums "play off" spēlēs kopš 1991. gada.

Pēc pārtraukuma vadības grožus savās rokās ņēma "Cavaliers" basketbolisti, kas negaidīti šokēja Bostonas līdzjutējus. Trešajā ceturtdaļā Klīvlendas basketbolistu pārsvars bija jau 14 punkti, bet pēdējā ceturtdaļā tas sasniedza 20 punktu atzīmi un mača izskaņā bija pat 29 punkti.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Džeisons Teitums, bet 19 punktus pievienoja Džeilens Brauns. "Cavaliers" komandā seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus katrs, bet rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Donovans Mičels, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas. Vēl pa 21 punktam guva Kariss Leverts un Evans Moblijs, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas.

Kā zināms, Porziņģis guva savainojumu NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un šobrīd nav zināms, kad liepājnieks varētu atgriezties laukumā. Tiek prognozēts, ka Porziņģis izlaidīs izlaidīs vismaz visu sēriju pret "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!