Foto: AP/Scanpix/LETA

Četri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" spēlētāji inficējušies ar koronavīrusu "Covid-19", ziņo medija ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis. Viens no viņiem ir līgas zvaigzne Kevins Durants, spēlētājs atklājis medija "The Athletic" žurnālistam Šamsam Čaranijam.

Komanda, kuru pārstāv Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs, atklājusi, ka četriem no spēlētājiem pēc veiktām veselības pārbaudēm konstatēta saslimšana ar koronavīrusu, vēstī ESPN. Spēlētāji pārbaudīti pēc atgriešanās no Sanfrancisko, kur komandai 12. martā bija paredzēta tikšanās ar "Warriors" vienību. Savukārt rezultāti tapa zināmi otrdien.

Viens no viņiem ir divkārtējais NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kevins Durants, kurš šo sezonu izlaiž Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ. Pagaidām pārējo saslimušo spēlētāju vārdi nav zināmi.

"Visi esat uzmanīgi, parūpējaties par sevi un ievērojat karantīnu," raksta Durants. "Mēs tiksim šim pāri."

Trīs no basketbolistiem ir asimptomātiski, bet vienam "Nets" pārstāvim gan novērojami vīrusa simptomi, ziņo medijs "nydailynews.com". Šis spēlētājs otrdienas rītā pamodies, izjūtot kādas sāpes, min ESPN. Durants bijis viens no asimptomātiskajiem spēlētājiem.

Kluba vadība arī sākusi apzināt visus cilvēkus, kuriem bijis kontakts ar "Nets" spēlētājiem. To skaitā ir arī neseni vienības pretinieki NBA laukumos. Savukārt pašiem organizācijas pārstāvjiem norādīts, ka viņiem jābūt izolētiem no pārējās sabiedrības.

Līdz šai vēstij atklāti bija zināms vien par trim saslimšanas gadījumiem NBA. Līgas regulārā sezona tika pārtraukta, tās vadībai uzzinot par Jūtas "Jazz" spēlētāja Rūdija Gobēra saslimšanu, bet drīz tika vēstīts, ka tāds pats liktenis piemeklējis viņa komandas biedru Donovanu Mičelu.

Saslimis ar koronavīrusu ir arī Detroitas "Pistons" pārstāvis Kristians Vuds, kurš 7. martā jeb četras dienas pirms ziņām par Gobēru tikās laukumā ar "Jazz" vienību.

28. februārī aizvadīts mačs ar Jūtas vienību paškarantīnā piespieda nonākt arī Latvijas basketbolistu Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!