Foto: Sputnik/Scanpix

Pie pārliecinošas uzvaras ULEB Eirolīgas mačā ceturtdien tika latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, jo tā savā laukumā ar 81:69 (17:20, 18:11, 17:13, 29:24) pieveica spēcīgo Spānijas klubu Madrides "Real".

Līdz ar to "Dariššafaka Doguš" šajā turnīrā pārtraukusi četru zaudējumu sēriju.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 27 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis realizēja vienīgo tālmetienu un abus "sodiņus", bet abi viņa divpunktnieki lidoja grozam secen. Tāpat basketbolista kontā viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un trīs efektivitātes punkti.

Lai gan mača sākumā nedaudz labāk sekmējās Stambulas komandai, pirmās ceturtdaļas vidū "Real" basketbolisti bija ieguvuši astoņu punktu pārsvaru (18:10). "Dariššafaka Doguš" gan atguvās un tieši Bertāns līdz ar pirmās ceturtdaļas beigu signālu ar tālu trīspunktnieku samazināja deficītu līdz 17:20. Otrajā ceturksnī Madrides klubs atkal tika pie astoņu punktu pārsvara, taču mājinieki vēlreiz atspēlējās un pēdējās piecas pirmā puslaika minūtes neļāva viesiem gūt ne punkta. Pa šo laiku "Dariššafaka Doguš" veica 12:0 izrāvienu un lielajā pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru (35:31).

Stambulas komanda otrajā puslaikā salauz "Real" komandas pretestību, turklāt, tuvojoties mača izskaņai, mājinieku pārsvars pārsniedza jau 20 punktus.

"Dariššafaka Doguš" sastāvā 27 punktus iemeta Bredlijs Vanameikers, kamēr "Real" rindās ar 16 punktiem izcēlās Felipe Rejess.

Tikmēr uzvaru ceturtdien guva arī Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas turnīram pieteikusi jauno latvieti Artūru Kurucu, kurš gan šobrīd grasās pārstāvēt Latvijas izlasi Eiropas U-18 čempionātā.

"Baskonia" ceturtdien ar 92:91 (22:20, 21:20, 24:27, 25:24) viesos pārspēja Krievijas klubu Kazaņas "Unics", tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās 22 punktus iemeta Šeins Larkins, kamēr "Unics" no zaudējuma kārtējo reizi neglāba Kīta Lengforda 28 punkti.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderei Maskavas CSKA no Krievijas ir desmit uzvaras 11 mačos, kamēr tai ar astoņiem panākumiem seko Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce". Tikpat uzvaru 12 mačos ir arī "Real" un "Baskonia" kontā, bet "Dariššafaka Doguš" ar sešiem panākumiem pakāpusies uz kopvērtējuma astoto vietu.

Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ar trim panākumiem 11 mačos ir kopvērtējuma 14.vietā. Bambergas klubs savā laukumā ceturtdien spēkosies ar Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!