Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien iemeta 11 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandai gūt graujošu uzvaru Itālijas A sērijas spēlē.

Milānas klubs savā laukumā ar rezultātu 111:74 (29:18, 30:10, 21:21, 31:25) apspēlēja Pezāro "Victoria Libertas" vienību.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 21 minūti, kuru laikā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un visus trīs tālmetienus. Tāpat latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un četras piezīmes.

"AX Armani Exchange Olimpia" sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Džeimss Nanalijs, kura dēļ Milānas vienība iepriekšējā spēlē saņēma tehnisko zaudējumu, jo spēlētājs tika sūtīts laukumā par spīti spēkā esošai diskvalifikācijai.

Citā svētdienas mačā ārpus pieteikuma palika Artūrs Strautiņš, kamēr viņa pārstāvētā Triestes "Alma" mājās ar 96:104 (24:27, 26:34, 19:24, 27:19) piekāpās Varēzes "Openjobmetis".

Jau ziņots, ka Ojārs Siliņš svētdien iemeta deviņus punktus Itālijas čempionāta mačā un palīdzēja Avelīno "Sidigas" komandai pārtraukt septiņu zaudējumu visu turnīru ietvaros.

"Sidigas" komanda savā laukumā ar rezultātu 79:67 (18:26, 22:15, 21:8, 18:18) apspēlēja Brešas "Germani Basket".

Siliņš šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem tālmetieniem. Vēl latvieša rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes un desmit efektivitātes punkti.

Zīmīgi, ka Siliņam šī bija 200.spēle Itālijas A sērijā.

Uzvarētāju sastāvā 23 punktus iemeta Kalebs Grīns.

"Sidigas" komanda iepriekšējo uzvaru bija izcīnījusi 13.janvārī, bet pēc tam sekoja septiņu zaudējumu sērija. Zīmīgi, ka pēdējā neveiksme šonedēļ tika piedzīvota Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā pret Latvijas čempioni "Ventspili".

Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar 16 uzvarām 19 spēlēs atrodas A sērijas līderpozīcijā, Avelīno "Sidigas" ar 12 panākumiem ir ceturtā, kamēr Triestes "Alma" ar deviņām uzvarām ir devītajā vietā 16 komandu konkurencē.

Milānas klubs pagājušajā sezonā uzvarēja Itālijas čempionātā, valsts titulu tam iegūstot jau 28.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!