Foto: F64

Latvijas basketbola izlases pašreizējais spēlētāju kodols ir veicinājis šī sporta veida izaugsmi valstī, tāpēc šī paaudze ir pelnījusi aizbraukt uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Ķīnā, sarunā ar Latvijas žurnālistiem norādīja valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā spēlē pirmdien izbraukumā Podgoricā tiksies ar Melnkalnes valstsvienību. Lai kvalificētos finālturnīram, latviešiem vajadzīga uzvara vismaz ar deviņu punktu pārsvaru.

"Spēle ir jāsāk ar rezultātu 0:0, nevajag jau pašā sākumā iespringt (uz rezultātu). Jāiet soli pa solim, nospēlēsim un tad pēc puslaika skatīsimies, kā tur ies," pēc svētdienas treniņa sacīja Blūms. "Prātā, protams, ir jāieliek, ka vajag +9."

Blūms jokojot žurnālistiem pārjautāja par vajadzīgo rezultāta starpību, atgādinot par pārpratumu 2009. gada Eiropas čempionāta finālturnīra izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Tomēr viņš norādīja, ka desmit gadu laikā basketbols Latvijā ir ievērojami audzis.

"Mēs esam veikuši milzīgu lēcienu basketbolā, tāpēc būtu ļoti slikti, ja mēs netiktu uz pasaules čempionātu. Tas mūsu lēciens uz priekšu ir tik milzīgs, spēlētāji izauguši līdz Eirolīgai un Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA). Paši redzējām pilno zāli spēlē pret Spāniju. Viss iet pareizajā virzienā, un šī paaudze simtprocentīgi ir pelnījusi aizbraukt uz pasaules čempionātu," uzsvēra Blūms.

Latvijas basketbola izlases kapteinis īsumā ieskicēja arī par to, kā jāspēlē pret Melnkalnes izlasi: "Spēlē pret Melnkalnes izlasi vērā jāņem trīs lietas – Bojana Dubļeviča apturēšana, "pick'n'roll" aizsardzība un atlēkušo bumbu savākšana."

"Grozi šeit ir ļoti labi, šajā zālē esmu spēlējis vairākas reizes ar vairākām komandām," par spēlēšanu "Morača" sporta centrā stāstīja Blūms. "Kapāsimies par katru centimetru. Tas mums būs jādara, jo tur noteikti atmosfēra būs tāda, kāda sen nav bijusi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!