Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dalasas pilsētas komisijas pārstāvji apstiprinājuši Olīvu ielas pārdēvēšanu par godu leģendārajam Vācijas basketbolistam Dirkam Novickim, kurš 2011. gadā palīdzēja vietējai “Mavericks” komandai izcīnīt tās vienīgo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) titulu, kā arī visu savu NBA karjeru pavadījis šajā komandā, vēsta “Fox News”.

Iela, kas sauksies par Novicka ceļu (Nowitzki Way), šo nosaukumu iegūs dažu šķērsielu garumā. Šajā posmā tai blakus atrodas “American Airlines Center” arēna, kurā “Mavericks” aizvada savas mājas spēles.

Pagaidām apstiprinātā nosaukuma maiņa varēs oficiāli notikt septembrī, kad par to vajadzēs balsot pilsētas valdei.

Sajūsmu par notikušo pauda arī komandas īpašnieks Marks Kubans, pasmejoties par neapmierinātajiem cilvēkiem, kuri apmaldīsies Novicka ceļā.


Karjeru noslēgušais vācu basketbolists, kuram 19. jūnijā apritēs 41. dzimšanas diena, savas karjeras laikā izvēlēts 14 NBA Visu zvaigžņu spēlēm. Novickim panākumi netrūkst arī starptautiskajā basketbolā. Basketbolists kopā ar Vācijas izlasi 2002. gada pasaules čempionātā izcīnīja bronzas godalgas, bet 2005. gadā Eiropas čempionātu noslēdza otrajā vietā. Abos turnīros spēka uzbrucējs tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Kopš 2019. gada 31. janvāra Dalasas klubu pārstāv arī Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Liepājnieks savainojuma dēļ vēl nav devies laukumā nevienā “Mavericks” spēlē. Basketbolists, sākot ar 1. jūniju, varēs vienoties ar klubu par turpmāku sadarbību kā ierobežotais brīvais aģents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!