Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīga uzsākusi izmeklēšanu pret Krievijas basketbola flagmani Maskavas CSKA par mīklaini pazudušajām uzbrukuma sekundēm aizvadītajā turnīra mačā savā laukumā, spēkojoties ar Lietuvas vadošo komandu Kauņas "Žalgiris".

Spraigā Eirolīgas astotās kārtas mačā trešdien "Žalgiris" spēlētājiem mīklaini tika noņemtas četras sekundes no uzbrukuma laika.

Priekšpēdējā pamatlaika minūtē, rezultātam esot 84:81 par labu "Žalgiris" komandai, viesiem tika mīklaini noņemtas četras piecas sekundes no uzbrukuma laika. Noslēgumā Kauņas vienība nespēja savu uzbrukumu noslēgt laikus, bet vēlāk CSKA panāca pagarinājumu, kurā tika gūta uzvara ar 99:97.

Līdz ar to šī kļūda būtiski ietekmēja spēles turpmāko ritējumu, jo "Žalgiris" netika pie iespējas pabeigt uzbrukumu.

Eirolīga ir uzsākusi izmeklēšanu pret CSKA, apstiprinot faktu, ka Lietuvas klubam konkrētajā uzbrukumā tika atņemtas četras sekundes.

Tāpat turnīra rīkotāji ziņo, ka līdz šim līdzīgas problēmas "Megasport" arēnā ar spēles laika pulksteni nav bijušas, turklāt pirms mača tika pārbaudīts, ka tas bija tehniski labā kārtībā un nokalibrēts pareizi. Tāpat tikai spēles pulksteņa operators ir vienīgais cilvēks, kurš šo ierīci mača laikā var kontrolēt un neviens cits no malas to teorētiski nevarēja izdarīt.

Kļūda netika konstatēta līdz pat spēles beigām un līdz ar to tiesneši to vairs nevarēja izlabot.

Jau vēstīts, ka CSKA prezidents Andrejs Vatutins ceturtdien kluba vārdā pauda nožēlu par notikušo, apgalvojot, ka no komandas puses uz tiesnešu galdiņu un tehnisko personālu nebija nekādas ietekmes.

Zīmīgi, ka šis nav pirmais incidents šosezon, kurā kļūdās spēles tehniskais galdiņš. 18.oktobra spēlē starp vietējo Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Tekfen", ko pārstāv Žanis Peiners, un to pašu CSKA vienību viesiem no Krievijas pēdējā ceturtdaļā tika kļūdaini pieskaitīts viens punkts. Pēc spēles rezultāts bija 80:75, bet pēcāk tas tika izlabots uz 79:75, nekādus sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

CSKA ar uzvarām visās astoņās šīs sezonas ULEB Eirolīgas spēlēs pašlaik kopā ar Madrides "Real" no Spānijas atrodas turnīra kopvērtējuma vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!