Foto: LETA

Latvijas izlases basketboliste Elīna Babkina gaidāmo sezonu grasās aizvadīt Turcijā, bet Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienība Atlanta "Dream" latvietei varētu dot iespēju arī nākamgad, sarunā ar Latvijas Televīziju atzina Babkina.

Babkina, kura 2019./2020. gada sezonu aizvadīja Turcijas spēcīgākā čempionāta komandā Adanas ASKI, jau sezonas laikā vienojās, ka pirms vasaras dosies uz "Dream" komandas treniņnometni.

Tomēr Covid-19 pandēmija WNBA vienībām tā arī liedza uzsākt nometnes, kas bija neveiksmīgs pavērsiens Babkinai. Šobrīd līgas komandām līdz 1. jūnijam jāsamazina sastāvi līdz 12 spēlētājām.

"Īstenībā biju to gaidījusi. Kā man paskaidroja trenere, visas eiropietes, kurām nav garantēta līguma, tiek atskaitītas. Tā kā visas vēstniecības ir ciet, nevar dabūt vīzas. Ja mēs to pat dabūtu, tāpat divas nedēļas būtu jāsēž karantīnā," skaidroja Babkina, kura joprojām atrodas ASV.

Iespējams gan, ka saspēles vadītāja varētu tikt pie atkārtotas iespējas nākamvasar.

"Mēs runājām par to, ka viņa aicinās mani arī nākamgad. Redzēsim," noteica Latvijas izlases līdere.

Sportiste pagaidām drošības apsvērumu dēļ grasās uzturēties ASV, jo nejustos īpaši droši lidmašīnā. Tomēr gaidāmajā Eiropas sieviešu basketbola sezonā viņa atkal spēlēs Turcijā, apstiprināja Babkina.

"Pagaidām ir tikai piedāvājumi. Eiropā ar sieviešu basketbolu ir diezgan sarežģīta situācija. Sieviešu basketbols parasti atkarīgs no sponsoriem, kas ir mazi uzņēmumi, tā kā šī situācija pandēmijas laikā nav diez ko laba. Līgumu parakstīšana notiks mazliet vēlāk nekā parasti," klāstīja basketboliste.

WNBA 2020. gada sezonai bija jāsākas maija vidū, taču tagad turnīra starts atlikts uz nenoteiktu laiku. Iepriekšējā sezonā par WNBA čempionēm tika kronētas Vašingtonas "Mystics" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-2 uzveica Konektikutas "Sun".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!