Foto: Publicitātes foto

Franču autoražotājs "Renault" prezentējis savu jaunāko modeli "Symbioz", kas jauno automobiļu tirgū konkurēs ar "Nissan Qashqai". Savukārt pašā "Renault" piedāvājumā jaunais "Symbioz" tiks pozicionēts starp gabarītos mazāko "Captur" un lielāko "Austral".

Vizuāli jaunais "Renault Symbioz" atgādina jau pazīstamo "Austral" modeli, tikai mazākos virsbūves gabarītos. Turklāt nosaukumu modelis ieguvis no 2017. gadā prezentētā konceptuālā automobiļa ar tādu pašu vārdu.

"Renault Symbioz" ir izgatavots uz tās pašas CMF-B platformas, uz kuras tapis arī "Captur" modelis un elektriskais "Scenic E-Tech". No citiem "Renault" modeļiem "Symbioz" vizuāli atšķiras ar citādas formas aizmugurējām durvīm un lukturiem, kā arī sānu logu līniju virsbūves aizmugurējā daļā.

"Symbioz" ir par gandrīz 20 centimetriem garāks nekā "Captur" – tā kopgarums sasniedz 4,4 metrus. Tomēr platums un augstums abiem modeļiem ir vienāds – attiecīgi 1,8 un 1,6 metri, bet klīrenss sasniedz 169 milimetrus.

Jaunā "Renault Symbioz" bagāžas nodalījuma tilpums ir 492 litri. Ja pabīda uz priekšu otro sēdekļu rindu, tad bagāžas telpa palielināma līdz 624 litriem, bet nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, paveras 1582 litru telpa bagāžai.

Arī salonā "Symbioz" modelis būtiski atgādina modernizēto "Renault Captur". Šeit ir multimediju sistēma ar 10,4 collu ekrānu un "Google" servisiem. Tāpat automobilim pieejami 29 dažādi autovadītāja elektroniskie asistenti. Savukārt no ekstrām, kas nav pieejama "Captur" modelim, ir panorāmas stikla jumts "Solarbay" – stikls tiek padarīts caurspīdīgs vai matēts, pateicoties elektronikai, ar vienu pogas spiedienu.

Spēka agregāts "Renault Symbioz" modelim pagadiām ir tikai viens – "E-Tech" hibrīds, kā "Clio" un "Captur" modelī. Tā sastāvā ir 1,6 litru atmosfēriskais benzīna dzinējs ar 95 zirgspēku jaudu, kā arī divi elektromotori. Hibrīda spēka agregāts kopumā attīsta 145 zirgspēku jaudu un 205 ņūtonmetru griezes momentu. Hibrīda akumulators gan ir samērā mazs – 1,2 kWh, bet degvielas patēriņu ražotājs sola vidēji 4,6 litru apmērā uz 100 km.

"Renault Symbioz" tirdzniecībā nonāks jūnijā, bet pirmie klienti savus automobiļus saņems rudenī. Automobiļa cena tiks nosaukta tuvāk tirdzniecības sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!