Foto: F64

Raimonds Feldmanis turpinās palīdzēt Ainaram Bagatskim darbā ar Ukrainas vīriešu basketbola izlasi, vēsta Ukrainas Basketbola federācija.

Šomēnes ar Bagatski tika pagarināts līgums par nacionālās valstsvienības trenēšanu vismaz līdz 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām.

Bagatska asistents būs Mikola Kirsanovs un izlases treneru korpusā strādās arī 3x3 olimpisko čempionu treneris Feldmanis un fiziskās sagatavotības treneris Oleksandrs Tomarevskis. Feldmanis Ukrainas izlasei palīdzēja arī šajā vasarā, kad tā gatavojās Eiropas čempionāta finālturnīram un Pasaules kausa kvalifikācijas otrajam posma.

Ukrainas vīriešu basketbola izlase arī nākamo 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli aizvadīs Rīgā, 14.novembrī ar Islandi cīnoties tieši pirms Latvijas un Lielbritānijas mača.

Atlases otrā posma apakšgrupā Ukraina ar vienu uzvaru sešās spēlēs savā apakšgrupā ir piektajā vietā un tikpat kā ir zaudējusi izredzes iekļūt finālturnīrā.

Ukraiņi Bagatska vadībā šogad izcīnīja 11.vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kā iepriekš tviterī rakstīja basketbola apskatnieks Oleksandrs Prošuta, Bagatskis pēc finālturnīra esot atvadījies no spēlētājiem, liekot noprast, ka neturpinās vadīt Ukrainas izlasi.

Bagatskis Ukrainas izlases stūri pārņēma 2019.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!