Foto: Fenerbahce Beko

Nedaudz negaidīti par Turcijas čempioni basketbolā pirmdienas vakarā kļuva Stambulas "Fenerbahce Beko", kas finālsērijā apspēlēja pēdējo divu gadu ULEB Eirolīgas čempioni Stambulas "Anadolu Efes".

Turcijas fināla ceturtajā spēlē serba Aleksandra Džordževiča vadītā "Fenerbahce Beko" bija pārāka ar 92:80 un sērijā līdz trim panākumiem guva virsroku ar 3-1. Tas šim Stambulas klubam bija desmitais čempiontituls vēsturē, bet pirmais kopš 2018. gada.

Tikmēr "Anadolu Efes" nespēja aizstāvēt pērn iegūto Turcijas čempiones titulu. Tā par labāko komandu valstī bijusi 15 reizes, kas ir rekords.

Finālsērijas noslēdzošajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem bija čehs Jans Veselijs, kura kontā 18 punkti, tostarp realizējot deviņus no desmit divpunktniekiem. Tāpat viņš iekrāja septiņas atlēkušās bumbas. Tieši Veselijs tika nosaukts par fināla vērtīgāko basketbolistu.

Vēl 17 punktus pievienoja francūzis Nando de Kolo, bet "Anadolu Efes" pa 17 punktiem sameta vācietis Tibors Plaiss un amerikānis Kriss Singltons.

"Anadolu Efes" tika uzskatīta par šīs sērijas favorīti. Šī komanda Eirolīgā ir uzvarējusi divus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!