Foto: Publicitātes foto
Daugavas labā krasta komanda svētdien svinēja uzvaru tradicionālajā diennakts basketbola spēlē "Krastu mačs".

Labā krasta komanda svinēja uzvaru ar 1201:1030.

Jau ziņots, ka tālmetienu konkursā otro gadu pēc kārtas labākais bija Kristers Zoriks.

Šī gada "Krastu mača" tēma ir miers. Abu komandu gūtie punkti tiks dubultoti un pārvērsti eiro, lai ziedotu tos karā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Krastu mača izskaņā skatītājus uzrunāja Ukrainas slavenākās grupas "Okean Elzy" solists Svitoslavs Vakarčuks, kuram vakarā būs koncerts "Arēnā Rīga": "Man ir gods atrasties šeit, jo Latvija ir mūsu draugs un pirmā sāka palīdzēt Ukrainai, bet īpaši tas ir arī tāpēc, ka man pašam patīk basketbols un, ja es nebūtu dziedātājs, es būtu basketbolists. Paldies, jums par to, ko darāt, no manis un visas Ukrainas. Redzot tik daudz Ukrainas krāsas Rīgā, šodien speciāli saģērbos Latvijas karoga krāsās."

Latvijas atbalsta nozīmi uzsvēra arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko: "Latvijas draugi, paldies jums par atbalstu, ko sniedzat sešus mēnešus. Visas pasaules saliedētība pārsteidza Krieviju. Latvija un Baltijas valstis ir šīs pretošanās galvenais dzinējs. Slava Ukrainai, slava Latvijai!"

Īpaša spēle tika aizvadīta svētdienas pēcpusdienā, kur par godu leģendārajam trenerim Armandam Krauliņam savā starpā tikās viņa audzēkņi, kurus viņš trenējis dažādos karjeras posmos - Anete Jēkabsone-Žogota, Kārlis Strēlis, Gunta Baško, Kārlis Muižnieks, Ieva Kubliņa, Sandis Buškevics un citi.

13."Krastu mačā" piedalījās 26 komandas, kuras pārstāv Daugavas labo un kreiso krastu.

Labo krastu pārstāvēja "Hepsor", "Mailo", "SC Group", "Sapiens", "Teikas Iedzīvotāju biedrība", "Kolektīvs "Skujiņa"", "Brekši", TET, "Akciju sabiedrība "Neguli"", "Dārzciema Deals", "Jaunie buki", "Koka roka" un "Apsardze ir jāciena".

Kreiso krastu pārstāvēja "Upesciems", TM, "Punči", "Pirtnieki", "CentrālĀzija", "Bakers", "Concombres", "Kreisā krasta buļļi", "Kreisā krasta veterāni", "Rajona bosi", "Kūpers", "Metta" un "Misa".

13 sacensību laikā astoņas reizes uzvarējusi labā krasta komanda, piecas - kreisā krasta komanda.

Pērn uzvaru svinēja Daugavas labais krasts, gūstot panākumu ar 1018:913.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!