Foto: F64

Jaunās sezonas VTB Vienotās līgas pirmajā spēlē Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" bija pelnījusi veiksmi, tomēr tā neuzsmaidīja, pēc dueļa atzina komandas galvenais treneris Karloss Frade.

Kā zināms, "VEF Rīga" savā jaunās sezonas pirmajā Vienotās līgas mačā salūza ceturtajā ceturtdaļā, ar 75:87 (25:20, 16:27, 19:17, 15:23) piekāpjoties sava bijušā spēlētāja Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs.

"Esmu neapmierināts ar zaudējumu. Ja iepriekšēja spēlē [pret "Valmiera"/ORDO] nebijām pelnījuši neko vairāk, šajā spēlē gan bijām pelnījuši nedaudz vairāk veiksmes. Lai uzvarētu šādu pretinieku, ir jāaizvada ideāls mačs, nevis daži labi periodi, jo pretinieki ir ļoti talantīgi spēlētāji," pēc dueļa stāstīja Frade. "Mums vēl daudz kas jāuzlabo, lai uzvarētu, taču prieks par progresu. Prieks, ka pirmajā spēles puslaikā mums bija iniciatīva. Tomēr otrajā puslaikā pretinieki pamazām ieguva vadību."

"Kopējo rezultātu veidoja gan mūsu kļūdas un neizmantotās iespējas, gan viņu izmantotie tālmetieni veidoja," uzsvēra spāņu speciālists. "Priecājos par spēlētāju attieksmi. Viņi cīnījās. Jūtu, ka mēs augam kā komanda."

Šajā starpsezonā "VEF Rīgu" piemeklējušas pamatīgas izmaiņas - no galvenā trenera posteņa aizgājis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, kurš karjeru nolēmis turpināt Krievijā, bet viņa vietā nu ir Frade. Tāpat vienībā šobrīd ir septiņi leģionāri.

"Jautājums nav nacionalitātēs, bet gan faktā, ka mums ir daudz jaunu spēlētāju. Mums bija daudz jāmaina sezonas sagatavošanās laikā, kas bija divas nedēļas īsāks nekā gribētos," stāstīja Frade. "Vēl neesam pilnībā gatavi, tomēr turpinām progresēt un pilnveidoties. Spēlētāji sāk pierast, kas viņiem jādara laukumā. Mums nepieciešams mazliet vairāk laika."

"Žēl par zaudējumu, bija sajūta, ka visu laiku bijām spēlē, taču nespējām motivēties līdz galam," secināja "VEF Rīga" spēlētājs Mareks Mejeris. "Nespējām aizvadīt maču vienā līmenī, tas ir jāmaina."

Nākamo maču VTB Vienotajā līgā rīdzinieki aizvadīs jau ceturtdien, kad savā laukumā tiksies ar Krasnojarskas "Jeņisej", kas savā pirmajā duelī sestdien ar 94:102 piekāpās Jāņa Timmas pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit" vienībai.

"Uz papīra likās, ka būs viegla uzvara, taču īstenībā "VEF Rīga" ir ļoti nepatīkama komanda. Nenovērtējām pretinieku. Tomēr priecājos, ka aizmukām ar uzvaru," pēc mača izteicās Bagatskis, stāstot, ka abas vienības gaidījušas uz otras kļūdām. "Mūsu komandā ir septiņi jauni spēlētāji, kuri visi atrodas dažādās fiziskajās kondīcijās. Trīs spēlētāji piedalījās Eiropas čempionātā, strādājot visu vasaru, bez brīvdienām un šie spēlētāji nevar pakustēties, jo visu vasaru nospēlējuši. Tomēr klubā vēlos līdzīgas lomas, kādas viņiem bija izlasē."

"Neesam apmierināti, bet ko darīt, ja citur viņiem maksā daudz reižu vairāk," Bagatskis stāstīja par spēlētājiem, kas atstājuši komandu. "Tiesa, citos klubos spēlētājiem ir arī cita loma un viņi pienes citu vērtību komandai."

"Uzskatu, ka "VEF Rīga" veiksmīgi turējās līdzi. Iemeta sarežģītus metienus. Tomēr otrajā puslaikā salauzām pretinieku. Varbūt viņi nogura, nezinu. Mēs konstanti spēlējām labi, izņemot, protams, kļūdas, kuras pieļāvām," stāstīja Bērziņš. "Esmu priecīgs par uzvaru, tomēr jāatzīst, ka sezonas sākumā man vēl ir nesaprašanās ar komandas biedriem."

Bērziņš atzina, ka pēc Eiropas čempionāta viņam bijušas tikai trīs brīvdienas.

"Lai arī šobrīd man nav daudz spēles minūšu, priecājos par to pašu. Šis ir augstākais līmenis, kur esmu spēlējis, tāpēc, ja komanda uzvarēs, priecāšos līdzi neatkarīgi no laukumā pavadīta laika," uzsvēra latvietis. "Ja tieku nomainīts, samierinos, saprotu. Ja izlaiž laukumā, priecājos un cīnos katrā epizodē. Pats vēl nejūtu visus komandas biedrus. Kopā ar viņiem trenējos tikai divas nedēļas, pat uzvārdus visiem vēl nezinu. Paies mēnesis un būšu pilnība adaptējies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!