Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Minesotas "Timberwolves" franču centrs Rūdijs Gobērs, kurš tādējādi atkārtojis NBA rekordu.

Gobērs ceturto reizi iegūst labākā aizsardzības spēlētāja balvu, pirms tam atzinību izpelnoties 2018., 2019. un 2021. gadā kā Jūtas "Jazz" basketbolists. NBA vēsturē tikai Slavas zālē uzņemtie Dikembe Mutombo un Bens Voless četras reizes atzīti par sezonas labākajiem spēlētājiem aizsardzībā.

"Tas ir lielisks komandas darbs. Spēlētājiem patīk iegūt individuālās balvas un tas ir lieliski, taču to nevarat paveikt viens. Es tiešām esmu ļoti pateicīgs visiem saviem komandas biedriem, ka viņi man uzticas, ļauj man darīt to, ko es protu vislabāk un vienkārši mēģināt mainīt kultūru šeit, Minesotā," pēc atzinības izpelnīšanās sacīja Gobērs.

Gobērs pārliecinoši uzvarēja balsojumā, kopā iegūstot 4333 balsis. Otro vietu ieguva vēl viens Francijas basketbolists, jaunā NBA zvaigzne Viktors Vembanjama (Sanantonio "Spurs"), kurš dienu iepriekš tika atzīts par NBA sezonas labāko debitantu. NBA vēsturē līdz šim neviens NBA debitants nav atzīts par gada labāko spēlētāju aizsardzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!