Latvijas basketbolisti Jānis Bērziņš un Rolands Freimanis trešdien Polijas čempionātā palīdzēja savai komandai Zelonas Guras "Stelmet Enea" izcīnīt pārliecinošu uzvaru pār Roberta Stumbra pārstāvēto Radomas "HydroTruck".

Zelonas Guras vienība viesos ar rezultātu 93:70 (17:24, 30:13, 24:17, 22:16) uzvarēja "HydroTruck" un izcīnīja jau 22. uzvaru šosezon.

Freimanis laukumā pavadīja 24 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja sešus no astoņiem divpunktu un vienu no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo soda metienu.

Tāpat basketbolists reizi bloķēja metienu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar +/- rādītāju 18.

Viņa komandas biedrs Bērziņš laukumā pavadītajās 24 minūtēs un 24 sekundēs iemeta deviņus punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā iemeta divus no pieciem divpunktu un vienu no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja abus "sodiņus". Bērziņš arī divreiz pārtvēra bumbu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju 11.

Zaudētāju rindās Stumbris nospēlēja 31 minūti un 36 sekundes, to laikā gūstot 12 punktus un izcīnot trīs atlēkušās bumbas. Stumbris grozā raidīja visus trīs divpunktu un divus no trim trīspunktu metieniem. Viņš arī reizi rezultatīvi piespēlēja un bloķēja metienu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja divas personīgās piezīmes un pretiniekus izprovocēja uz diviem pārkāpumiem. Stumbris spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -6.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 22 punktiem bija Sesils Viljamss, bet Radomas komandā Dejonam Grifinam 18 punkti un sešas atlēkušās bumbas.

"Stelmet Enea" ar 22 uzvarām 24 spēlēs Polijas čempionātā ieņem pirmo vietu, kamēr Radomas klubs ar sešiem panākumiem atrodas 15. pozīcijā 16 klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!