Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" pirmo uzvaru FIBA Čempionu līgas turnīrā otrdien izcīnīja, pateicoties veiksmīgai cīņai par atlēkušajām bumbām un jauno spēlētāju izturībai, uzskata komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" viesos pieveica Grieķijas klubu "Peristeri" ar rezultātu 84:81 (15:18, 24:17, 22:27, 23:19).

"Bija smaga spēle, jo "Peristeri" ir pieredzējusi komanda ar labiem spēlētājiem. Basketbolisti šeit ir gari un laba auguma. Viņi zina, kā spēlēt šāda veida spēles, īpaši jau savās mājās," pēcspēles preses konferencē sacīja Gailītis. "Mani spēlētāji izdarīja lielisku darbu, strādāja ļoti smagi, sekoja spēles plānam. Viņi ielika pūles un spēlēja kopā."

"Mēs dominējām cīņā par atlēkušajām bumbām, un tas bija ļoti svarīgi. Daži spēlētāji parādīja labu individuālo sniegumu. Paldies komandai, spēlētājiem. Esmu ļoti priecīgs," viņš turpināja.

Spēles laikā "Peristeri" vairākas reizes atspēlējās un uz brīdi pat izvirzījās vadībā, tomēr Latvijas klubam galotnē izdevās nospēlēt veiksmīgāk. Rīdzinieku labā rezultatīvākais ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Kristers Zoriks, kurš realizēja visus trīs divpunktu metienus, abus soda metienus un četrus no septiņiem trīspunktu metieniem. 16 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas tika Kailam Almanam.

"Spēles laikā bija kāpumi un kritumi. Šādās spēlēs uzvarēt ar +20 nav viegli. "Peristeri" parādīja labu sniegumu uzbrukumā, izmantoja labas iespējas, kad mēs spēlējām lēnāk. Daži jaunie spēlētāji mūsu ārējā līnijā parādīja izturību. Uzslavas viņiem," teica Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!