Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" spēles sākums pret Viļņas "Rytas" izdevās lielisks, demonstrējot saistu basketbolu, taču viss notika pārāk viegli, bet pie pirmās nopietnās pretestības sākās lielas problēmas, preses konferencē pēc mača stāstīja galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" FIBA Čempionu līgas mačā izbraukumā ar 85:81 pārspēja "Rytas", gūstot otro uzvaru šīs sezonas turnīrā.

""Rytas" parādīja ļoti labu raksturu, un man tas patika. Mēs spēli sākām labi un ātri, bija daudz skaistu momentu un lielisks basketbols, taču viss mums izdevās pārāk viegli. Šķita, ka visa spēle būs tāda," preses konferencē teica Gailītis.

"Kad "Rytas" arējās līnijas spēlētāji palielināja spiedienu uz bumbu, mēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Bijām pavirši. Nespējām pat ievadīt bumbu spēlē no gala līnijas. Viņu enerģija bija ļoti liela, rezervistu soliņš bija skaļš, bet mūsu spēlētāji nesaprata, kas notika," norādīja Rīgas kluba treneris. "Taču tāds ir basketbols. Mums komandā ir jauni spēlētāji, citi nav labā formā, bet tam nav nozīmes. Tas nebija loģiski."

Notikumi otrajā ceturtdaļā spēli pagrieza par labu Viļņas komandai, un tā laukumā nākamās 20 minūtes izskatījās labāk, pauda Gailītis.

"Soli pa solim mēs atgriezāmies spēlē. Arī ar veiksmes palīdzību mēs guvām šo uzvaru. Šī nebija viegla spēle," viņš uzsvēra.

"Mums atspēlēties palīdzēja enerģija un aizrautība," uzsvēra "VEF Rīga" spēlētājs Maikls Kaizers. "Tāpat bija iepriekšējā spēlē pret "Peristeri", kad ar enerģiju atgriezāmies spēlē. Tā mēs strādājam treniņos un spēlējam mačos."

"Rytas" komandā ar 15 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās 18 gadus vecais Augusts Marčiļonis, kurš ir leģendārā Šarūna Marčuļoņa dēls.

"Jā, viņš ir talantīgs spēlētājs," teica Gailītis, slavējot viņa darbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. "Ceru, ka viņš nākotnē jums būs labs spēlētājs," Lietuvas žurnālistiem piebilda Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!