Foto: FIBA

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc trešdienas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēles neatklāja visas savas pārdomas par zaudēto maču, jo nav vēlējies saņemt sodu, preses konferencē izteicās speciālists.

Rīgas komanda ar rezultātu 74:80 (11:16, 26:19, 24:29, 13:16) mājās piekāpās Ungārijas klubam Somabthejas "Falco", piedzīvojot otro zaudējumu divās Čempionu līgas spēlēs.

Mājinieku rezultatīvākais basketbolists bija Kristers Zoriks, kurš atzīmējās ar 21 gūtu punktu. "Diezgan slikti sākām spēli uzbrukumā," atzina saspēles vadītājs. "Nešķiet, ka viņi pirmajā puslaikā guva daudz punktu. Otrajā ceturtdaļā atradām savu ritmu, arī trešo ceturtdaļu labi sākām. Tad pazaudējām pavedienu uzbrukumā, atdevām vieglus punktus. Viņi trāpīja dažus svarīgus metienus."

Lakonisks savā komentārā par spēli bija Jānis Gailītis. "Ļoti vāji sākām spēli uzbrukumā. Spēlējām lēni. Puiši centās, atradām piecus sešus spēlētājus, kuri nospēlēja zolīdi, bet tas nav pietiekami. Patiesībā man nav interesanti runāt, jo nevaru teikt, ko domāju. Nevēlos tikt sodīts. Tāpēc nevaru atklāti teikt lietas."

Viens no klātesošajiem žurnālistiem norādīja, ka "Falco" vienība spēles laikā neatļautos brīžos aiztikusi bumbu. Tas viesiem ļāva slāpēt spēles tempu. Trenerim tika vaicāts, kāda bijusi tiesnešu atbilde, kad Gailītis uz to norādījis.

"Tas, ko viņiem teicām, lai paliek pie mums. Nezinu... Viņi pieņem lēmumus. Mēs strādājam pēc noteikumiem, bet tos nosaka tiesnešu interpretācija. Man grūti iedomāties, ka viss ir pašu rokās un ka tas neietekmē spēles gaitu. Īpaši, ja spēlē komanda, kas spēlē ātri, pret komandu, kas spēlē lēni. Manuprāt, vajadzētu ar nedaudz lielāku respektu šādās situācijās izturēties pret mūsu klubu. Arī atbildēs no oficiālajiem pārstāvjiem."

Treneris atzina, ka VEF komanda aizsardzībā nospēlējusi labāk nekā uzbrukumā. Ar šādu sniegumu aizsardzībā spēli varētu uzvarēt, sprieda Gailītis.

"Metām garām vieglus metienus. Uzbrukuma noslēgumā bijām nervozi un nepārliecināti. Atradās situācijas, kurās guvām punktus no aizsardzības. Tomēr gribētos labāku precizitāti, īpaši no tālienes. Dažiem spēlētājiem, kuri met ar labāku procentu, bija, teiksim, 25% precizitāte. Runa ir par pārsvarā diezgan brīviem metieniem," izteicās treneris.

Pēc divām spēļu kārtām pa diviem panākumiem D apakšgrupā ir Trevizo "Universo" un "Falco" komandām, bet abās spēlēs zaudējumus piedzīvojušas VEF un Atēnu AEK komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!