Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailīts savā vadītajā komandā vēlētos redzēt 12 pašmāju spēlētājus, taču klubs to nevar atļauties, teica pats Gailītis.

Kā ziiņots, "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta piektdien savā laukumā ar 75:84 (12:20, 18:16, 22:27, 23:21) piekāpās Igaunijas komandai Tallinas "Kalev", kuras rindās ar "double-double" izcēlās Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis. Šis rīdziniekiem bija 15.zaudējums šosezon aizvadītajās Vienotās līgas 20 spēlēs.

"Esmu pateicīgs cilvēkiem, kuri vēl nāk uz basketbolu - mūsu rezultāti nav veiksmīgi, bet spēlētāji cenšas. Mēģināsim tam tikt pāri un rādīt labāku sniegumu, mēģināsim uz to strādāt. Sakārtotā vidē mūsu jaunākajiem papildinājumiem Džošam Harelsonam un Džošam Bostikam būtu vieglāk iekļauties, bet mēs neesam tik sakārtoti," stāstīja Gailītis.

"Vēl tirgū meklējam saspēles vadītāju, kurš mums varētu palīdzēt - Latviju jau esam izmeklējuši. Neesam tik bagāta komanda kā citiem šķiet, nevaram citas Latvijas komandas pārpirkt. Esam runājuši ar Kasparu Vecvagaru, viņam situācija Kauņas "Žalgiris" klubā mainās tikpat strauji kā laiks ārā aiz loga. Gribētu redzēt 12 latviešu spēlētājus, bet viņu tirgus cena ir daudz lielāka nekā ārzemnieku un vienkārši nevaram atļauties," uzsvēra latviešu speciālists.

Tikmēr rezultatīvākais "VEF Rīga" spēlētājs šajā mačā Mareks Mejeris, kurš guva 14 punktus, teica, ka komandai pietrūkusi enerģija, cīņasspars un cīņa par atlēkušajām bumbām.

"Maču iesākām drausmīgi. Tā tā spēle arī aizgāja un neatradās neviens, kurš varētu pavilkt. Kaut vienu brīdi šķita, ka varētu būt lūzums, bet atkal pieļāvām muļķīgas kļūdas un atgriezāmies bedrē," zaudējumu komentēja Mejeris.

"Laba uzvara, šodien ļoti labi spēlējām aizsardzībā. Šī bija labākā aizsardzība, kas mums pēdējās pāris spēlēs bijusi. Rūpīgi izpētījām pretiniekus un realizējām spēles plānu," teica rezultatīvākais "Kalev" basketbolists šajā mačā Moriss Karijs, kurš guva 20 punktus.

Savukārt "Kalev" komandas galvenais treneris Alars Varraks atklāja, ka Igaunijas komandai bijis sagatavots spēles plāns.

"Skatījāmies "VEF Rīga" iepriekšējās spēles, ilgi gatavojāmies un mācījāmies no savām iepriekšējās savstarpējās cīņas kļūdām. Jo īpaši gribētu izcelt pirmo puslaiku, ko aizvadījām ļoti labi aizsardzībā," teica Varraks.

"Kalev" šosezon startēja arī FIBA Eiropas kausā, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu. Savukārt Igaunijas čempionātā Tallinas vienība 14 aizvadītajos mačos izcīnījusi 14 uzvaras. Tāpat kā "VEF Rīga", arī "Kalev" nacionālajā čempionātā neaizvada pilnu apļu turnīru.

"Vienotā līga mums ir svarīgākā šosezon. Situācija mūsu komandai ir diezgan līdzīga kā "VEF Rīga". Abas komandas ir līdzīgas - vienu gadu rīdzinieki ir labāki, citu atkal mēs. Ar katru gadu Vienotā līga mūsu abiem klubiem kļūst arvien nozīmīgāka," uzsvēra Varraks.

Freimanis iepriekšējo sezonu iesāk "Kalev" rindās, bet pēc tam pārgāja uz citu Vienotās līgas komandas Kazaņas 'Unics". Tomēr neilgi pirms Eiropas čempionāta viņš atgriezās Tallinas vienībā.

"Pirms iepriekšējās sezonas Freimanis bija bez darba un tad piedāvājām nevis naudu, bet iespēju sevi pierādīt. "Unics" viņš nespēlēja tik daudz un bija priecīgs atgriezties, arī mēs viņu ļoti gribējām redzēt sava kluba rindās. Sezonas sākumā daudziem spēlētājiem, kuri bija savu valstsvienību sastāvos Eiropas čempionātā, klājās smagi. Arī Freimanim sākums nebija tik labs, bet pašlaik viņa fiziskā forma kāpj un tas redzams arī viņa statistikā. Igaunijas fani viņu mīl," stāstīja igauņu speciālists.

Tāpat Tallinas vienību pērn pārstāvēja arī Armands Šķēle, kurš karjeru turpina "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā "Valmiera"/ORDO.

"Armands Šķēle ļoti labi spēlēja vietējā čempionāta un bija daudzās sezonās sevi pierādījis, tomēr šosezon gribējām viņa vietā dot iespēju Deilijam Rosam," atklāja Varraks.

Vienotās līgas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 20 spēlēs ieņem 15.vietu 16 komandu konkurencē, kamēr "Kalev" ar sešām uzvarām 19 mačos pakāpusies uz 12.pozīciju.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

Pērnpavasar "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspili". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!