Foto: F64

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres "Challenger" turnīrā "Ghetto Basket Riga" izslēgšanas spēļu mači trešdien norisināsies "Daugavas" sporta namā (DSN), apstiprināja "Ghetto Games" pārstāve Sanda Gertnere.

Jau iepriekš tika plānots, ka lietus gadījumā spēles no Grīziņkalna tiks pārceltas uz DSN.

Trešdien ceturtdaļfināli sāksies plkst.16.45, pusfināli - plkst.19.25, bet finālspēle būs plkst.20.45. Starp izslēgšanas turnīra kārtām norisināsies arī "slam dunk" konkurss.

Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Ar pirmo numuru izliktā "Rīga" ceturtdaļfinālā plkst.18 tiksies ar Serbijas vienību "Ub", kas Rīgā izsēta ar trešo numuru.

"Rīga" šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.

"Rīga" otrdien grupā ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas, ar 18:19 zaudēja Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa", grupā ieņēma otro vietu un kvalificējās izslēgšanas turnīra spēlēm.

"Ub" uzvarēja savā grupā pēc panākumiem ar 21:11 pār Igaunijas "Reval" un ar 21:17 pār "Antwerp".

Uzvarētājs šajā spēlē pusfinālā tiksies ar mača "Šakiai" (Lietuva) - "Princeton" (ASV) uzvarētāju.

Plkst.18.25 un 20.15 notiks bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss.

Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas uzsāka cīņu par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Turnīrā piedalījās arī komanda "Grīziņkalns" (Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis), un Latvijas otrā izlase jeb "Jelgava" vienība, kuras sastāvā bija Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Pamatturnīra D grupas spēlēs "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalījās ar 16.numuru, ar 11:18 piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes un ar 15:21 piekāpās ASV komandai "Princeton". Izslēgšanas spēlēs "Grīziņkalns" ar diviem zaudējumiem tikpat spēlēs neiekļuva.

Tikmēr kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai. "Jelgava", kas kvalifikācijas turnīrā bija izsēta ar devīto numuru, pirmajā spēlē ar 21:16 pieveica Slovākijas komandu "Bojnice" (15.), bet cīņā par vietu pamatturnīrā ar 11:15 piedzīvoja zaudējumu pret Krievijas komandu "Runa" (10.).

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Beļģijas izlases bāzes komandas "Antwerp" sastāvā spēlē trīs Tokijas spēļu dalībnieki - Tibo Fervorts, Niks Seliss un Rafaels Bogārtss, bronzas medaļu Serbijas izlases sastāvā ieguva Dejans Majstorovičs ("Ub"), bet Tokijā bija arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts ("Amsterdam Talent&Pro").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!