Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Memfisas "Grizzlies" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlē tika pie panākuma, kas ļāva iekļūt "play-off" turnīra otrajā kārtā.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Grizzlies" izbraukumā ar rezultātu 114:106 (28:29, 23:21, 25:32, 40:22) pārspēja Minesotas "Timberwolves", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-2.

Mājinieki noslēdzošo ceturtdaļu sāka ar desmit punktu pārsvaru (84:74), taču Memfisas komanda spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru.

"Grizzlies" uzvaru kaldināja Desmonds Beins un Dilons Brukss, kuri guva 23 punktus, Džerens Džeksons, gūstot 18 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas, pievienoja "double-double", kamēr Dža Morants guva 17 punktus un sakrāja 11 rezultatīvas piespēles, bet Brendons Klārks izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Timberwolves" no zaudējuma sērijā neglāba Entonija Edvardsa 30 punkti un Džeidena Makdanielsa 24 gūtie punkti.

Līdz ar "Grizzlies" uzvaru ir noskaidroti visi izslēgšanas spēļu abu konferenču pusfinālu pāri. Rietumu konferencē Memfisas komanda stāsies pretī Fīniksas "Suns", bet Dāvja Bertāna Dalasas "Mavericks" spēkosies ar Goldensteitas "Warriors". Savukārt Austrumu konferencē Maiami "Heat" mēros spēkus ar Filadelfijas "76ers", kamēr Milvoki "Bucks" cīnīsies pret Bostonas "Celtics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!