Foto: FIBA

Latvijas basketbola čempionvienības "TTT Rīga" aizsardze Ieva Pulvere par šosezon paveikto nopelnījusi pieminekli, savukārt pati komanda otrdien Monpeljē nav bijusi gatava mājinieku vienības agresīvajai spēles manierei tās ievadā, pēc FIBA Eirolīgas mača atzina komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Ziņots, ka "TTT Rīga" vienība otrdien gandrīz pārvarēja divus ļoti nerezultatīvus ceturtdaļu ievadus, bet nespēja atspēlēties pret Monpeljē BLMA vienību. Rīdzinieces mājiniecēm piekāpās ar rezultātu 53:64.

"Mums vajag Daugiles [Šarauskaites] punktus no groza apakšas. Šoreiz pietrūka. Ja Eirolīgā gribam izcīnīt uzvaru izbraukumā, ar vienu labu puslaiku nepietiek," pēc zaudējuma "TTT Rīga" kluba mājaslapā citēts Mārtiņš Gulbis.

Rīdzinieces spēles sākumā nespēja pārvarēt BLMA ciešo aizsardzību, vairākas reizes netiekot līdz metienam. Ieva Pulvere rēķinu atklāja sestajā minūtē, kad pretiniecēm jau bija divciparu pārsvars – 0:11. Pirmajā puslaikā TTT soda laukumā guva tikai divus punktus un tos pašus pēc Šarauskaites izcīnītas bumbas uzbrukumā.

"Zinājām, ka BLMA sāks ļoti agresīvi, taču pirmajās trīs minūtēs nebijām tam gatavi," teica Gulbis. "Tā ir treneru korpusa atbildība – nodot spēlētājām informāciju. Teicām, ka mūs spiedīs ārā no visiem blokiem. Tā arī notika, bet nespējām uzsist sodu. Neiemetām pirmos brīvos metienus, neatgriezāmies aizsardzībā un nospēlējām nepārliecinoši."

"Jārēķinās, ka izbraukumā nesastapsim nevienu vāju komandu. Katram klubam sava laukuma priekšrocība ir divtik svarīga. BLMA spēlētājas zaudēja iepriekšējās divas spēles un šodien bija ārkārtīgi motivētas," turpina treneris.

Pēc pārtraukuma rīdzinieces atguvās, samazinot starpību no 18 līdz pieciem punktiem – otrais puslaiks tika uzvarēta ar 33:25. "Patika, kā kontrolējām spēli pēc pārtraukuma un cīnījāmies otrajā puslaikā. Būtu vēl Daugilei beigās iekritis viens metiens no groza apakšas... Vienu spēli labi var nospēlēt jebkura, divas pēc kārtas – tā jau ir meistarība."

"Situācijas bija pietiekami labas, taču sākumā pietrūka disciplīnas. Ja iekrīti aizsardzībā, grūti cerēt uz panākumu uzbrukumā. Katru reizi, kad izņem bumbu no tīkla, emocijas nav tās labākās. Pirmajā ceturtdaļā ielaidām 21 punktu. Visā otrajā puslaikā – 25, no kuriem seši bija pēdējā minūtē. Mums ir raksturs un sirds, taču pārējās lietas jāuzlabo. Francijā ieguvām kārtējo pieredzi," klāsta speciālists.

Ieva Pulvere iemeta četrus tālmetienus un guva vairāk nekā trešdaļu komandas punktu (19). Galvenais treneris slavēja aizsardzes sniegumu. "Par Ievu nav jautājumu – klubā par pirmajām sezonas spēlēm viņai jāuzceļ pieminekli. Par attieksmi, paraugu un komandas kapteiņa cienīgu sniegumu."

Ar 11 punktiem atzīmējās Džesmina Tomasa, bet trešā rezultatīvākā komandā bija 17 gadus vecā Luīze Anna Sila, kura sakrāja deviņus punktus.

"Luīze Sila – malacis. Tagad arī jaunajām spēlētājām jārēķinās, ka pretinieki viņas skautos un turpmāk dos mazāku brīvību. Skaidrs, ka Vanesa [Jasa] un Luīze pirmajās spēlēs sagādāja pretiniekiem pārsteigumus. Ticu, ka abas turpinās spēlēt labi un progresēs. Ja gribam uzvarēt Eirolīgā, mums vajag Daugiles, Guntas [Baško] un jauno spēlētāju punktus," izsakās Gulbis.

"Par cīņu, agresivitāti un vēlēšanos otrajā puslaikā pārmetumu nav nevienai. Tādam jābūt TTT noskaņojumam . Mums uz katru spēli jāiet kā pēdējo. Ja iesim laukumā ar tādu noskaņošanos kā otrajā puslaikā, visam jābūt kārtībā."

TTT komanda ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņem piekto vietu A apakšgrupā, savukārt BLMA ar trim panākumiem pakāpusies uz trešo pozīciju. Rīdzinieces nākamo spēli aizvadīs pēc nacionālo izlašu pārtraukuma, 24. novembrī Rīgā uzņemot Prāgas USK basketbolistes.

FIBA Eirolīgas sacensības norit divās apakšgrupās, kurās ir pa astoņām komandām. Četras spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, bet abu grupu piektās un sestās vietas īpašnieces sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!